AM ANTICIPAT: SARAH PALIN, VICECANDIDAT PREZIDENŢIAL

Ceea ce chiar în SUA s-a considerat „un secret bine păstrat”, a fost anticipat exact acum o săptămână în Roxania.

28 răspunsuri to “AM ANTICIPAT: SARAH PALIN, VICECANDIDAT PREZIDENŢIAL”

 1. octavpelin Says:

  Sarah Palin care a fost guvernator de Alaska este o alegere ideala pe care a facut-o John Mc Cain,surprizandu-si adeversarii din tabara democrata,dar si pe analistii americani,care dupa ce s-au dezmiticit si-au dat seama ca cei tandemul John Mc.Cain -Sarah Palin,o noua Margaret Thacher,sau Condi Rice,vor castiga alegerile pentru presedentie USA .

 2. Daniel Bud Says:

  Obama a fost batut acum nu la experienta, ci la judecata. Gafa lui politica, enorma, de a ignora pe femeia care a avut 18 milioane de voturi a fost exploatata de republicani. McCain a dovedit mai buna judecata decit Obama. Simplu: e mai istet, mai inteligent decit tinarul democrat.

  Nu vad cum se mai reface Obama – daca lucrurile continua tot asa Obama va avea mult de dovedit – ceea ce nu poate – ptr ca istoria lui e dubioasa in prea multe puncte.

 3. Daniel Bud Says:

  Roxana, tu esti sigura ca vrei sa ramii in jurnalism.

  Sarah P. a terminat jurnalism, dar vad ca asta ajutat-o sa candideze la pozitii administrative. Femeia asta va fi un lider extraordinar – va inspira milioane, va face ravagii in politica americana.

  E o bomba nucleara in politica de aici – si sper ca va influenta femeile din intreaga lume.

 4. Buddy Says:

  @ Roxana,
  Deci trebuie sa dau o bere…
  Dau si al toata familia dc. vrei, ai prevazut bine, eu nici nu am auzit de ea , nu citesc revistele cu poze…
  Analistii de pe CNN nu prea sunt incintati de ea:
  -Prea putina experienta la nivel inalt (2 ani guvernatoare, urmindu-i tot unui guv. republican care a facut nu stiu ce magarii prin Alaska)
  – Ideologic este situata total opus lui Hillary deci greu de presupus ca va fura voturi de acolo… (este pro life, ea dind nastere acum 1 luna la un copil despre care stia ca avea syndromul Down si ar fi putut face abortion)
  – Adepta inversunata a NRA ( asociatia posesorilor de arme)
  -Foarte independenta si razvratita printre republicani…( who knows, next Iron lady)
  – Ce te faci dc. moare sau damblageste John Mac imediat dc. va fi ales…
  poate ea sa fie commander in chief ?
  – 0 experienta in relatii externe…
  Hai sa-i tragem un fir rosu lui John, o propunem pe Roxana, ultraconservatoare, cu buna experienta internationala, vivace, eficace bloghista, etc….
  Ce ziceti ?

 5. Radovan Says:

  Si uite cum se trezeste America cu o femeie presedinte. Fiindca la cum se prezinta Mc Cain… Cred ca se simte mai ceva ca Veronica Guse inaintea nuntii cu I.C. Dragan.

 6. Roxana Iordache Says:

  @octavpelin. Tavi, tu ai apreciat perspectiva. 🙂

  @Daniel Bud. Ai dreptate, Dani, cu privire la Mr McCain. Referitor la jurnalism, nu mai sunt acolo din decembrie 2000. Doar dacă tu consideri blogul meu, o publicaţie independentă 🙂 Ceea ce şi este.

  @Buddy. Îţi propun altceva, ca să nu zici că profit de avantaj: un limbaj urban. OK?

  @Radovan. No way! Ronald Reagan avea aproape 70 de ani când a fost ales prima oară preşedinte, iar la al doilea mandat, 74 de ani.

 7. Buddy Says:

  Acelasi lucru cer si eu de la tine si pupincuristi, fara ALUZII si excremente la persoana…
  Dar oricum vreau sa dau berea la Roxana & family… doar vin in Buc. si prin alte orase …. incerc sa-mi rezolv problemele….sti tu care…
  Una e sa „swear” virtual si alta e in persoana…
  Te asigur ca eu si sotia mea suntem companioni faini.

 8. Katrina Says:

  Draga Roxy,

  Imi pare rau daca te dezamagesc, dar trebuie sa-ti spun ca Sarah nu face parte din gaska ta. Dupa cum spunea si Buddy, tipa este prolife, adica impotriva avortului, mai pe romaneste, impotriva liberei decizii a femeiii de a-si hotara soarta. Tu pentu asa ceva militezi ?…..

 9. Pic si Poc Says:

  @ Roxana del Ponte

  In cratita ei se fac si se defac relatiile internationale. Micuta Hitler, Extrema, extremei drepte, fascista convinsa, admiratoarea lui George Bush (ca si Britney Spears – si la fel de inteligenta ca ea), fana lui Pol Pot, practicanta metodelor staliniste.
  E clare ca in cuptorul ei se coace istoria facuta cu E324, E222, E457 si multe altele.
  Roxana Papusa lasa-te de circul asta !
  Incearca o meserie adevarata si in care poti performa: bucataria.
  Astept sa scrii despre copiii inocenti asasinati de fascistii pe care atata ii admiri in Irak.

 10. Katrina Says:

  Pic si poc,
  Atacand in mod josnic, stalinist, aceasta fiinta sensibila si inteligenta, e ca si cand musti sfarcul sanului care te-a alimentat cu imbecilitate. E usor sa te ascunzi in spatele unui arbor ca sa te masturbezi, zicand prietenilor ca ai avut ocazia s-o atingi pe Miss Univers pe buci, admirandu-l in acelasi timp pe Ion Iliescu, adevarul despre tine, oricum va iesi la suprafara………..

 11. Michaela Says:

  Desi sunt un asa zis „political junkie” nu stiam prea mult despre Sarah Palin(feminin slav Palinca), dar nici numele ei nu a avut o prea mare rezonanta nationala. E guvernator de Alaska numai de 20 de luni, iar Alaska nu e in stiri asa de frecvent cum sunt statele „cheie”. In aceasta era in care stirile circula asa de rapid, toata lumea a aflat despre aceasta femeie destul de mult ca sa-si faca o impresie. Cred ca e o alegere superba: pro family, pro life, pentru traditia si valorile clasice de care elita din Washington s-a distantat enorm in ultimele multe decenii. In scurtul timp cat a guvernat Alaska a facut destula curatenie in propriul partid republican si se spera ca va aduce un curent curat si proaspat si pe malurile Potomacului. Va atrage multi alegatori derutati prin faptul ca multi se vor identifica cu ea si familia ei, si cred ca mult promisul „change” al lui Barac Husein Obama, va fi substantivizat de Sarah Palin si de „noua directie” in partidul republican.
  Ce bine ar fi daca s-ar gasi si in Romania o femeie asa de curajoasa sa zguduie acel bolnav establishment?

 12. Roxana Iordache Says:

  @Buddy. E clar că nu vrei să înţelegi. Ca dovadă şi expresiile pe care le foloseşti acum. Referitor la bere, mulţumesc, dar las-o în planul virtual. Nu obişnuiesc să mă întâlnesc cu persoane de pe Internet, cu excepţia celor pe care le cunosc deja sau sunt recomandate de prieteni. Nu trec peste acest principiu nici măcar din consideraţie faţă de tine. Cred că în realitate te poţi abţine de la acest limbaj, pe care anonimatul şi spaţiul virtual te fac să-l etalezi. Sunt convinsă şi că doamna Buddy e o persoană deosebită. Omagii din partea mea!

  @Katrina. Gaşca? Ce frumoasă expresie! Definiţia pe care o daţi pro life este parţială şi misogină. Este vorba de libertatea femeii de a hotărî soarta vieţii pe care o poartă, nu propria-i soartă, ceea ce credeam că e clar de multişor. Nu că v-aş fi datoare vreo explicaţie, dar vă puteţi lămuri:

  https://roxanaiordache.wordpress.com/2008/06/26/avortul-e-o-crima/

  Cu toate acestea, consider că nu trebuie interzis prin lege, pentru că nici Dumnezeu nu ne obligă să nu păcătuim. Este alegerea noastră şi răspundem pentru ea.

  În altă ordine de idei, mulţumesc mult pentru că m-aţi apărat, dar nu vă mai pierdeţi timpul cu personaje de acest gen.

  @Michaela. Bun venit! O caracterizare edificatoare în doar câteva rânduri. Într-adevăr, bine ar fi să avem şi noi pe aici o Sarah Palin.

 13. Radovan Says:

  Cum sa nu interzici crima? Daca e crima o interzici. Iar povestea cu anti-conceptionalele nu difera prea mult. Cred ca e vorba de o pozitie etica foarte simpla nu cere paleative.

 14. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Asemenea poziţii habotnice dublează crima, pentru că există riscul să moară şi mamele. Cred că politica adecvată este promovarea conştiinţei că avortul e o crimă, nu interzicerea lui. Iar respingerea măsurilor contraceptive chiar n-o comentez. Intrăm într-un subiect delicat, pe care chiar nu sunt dispusă să-l lansez, cu atât mai puţin în weekend.

 15. Radovan Says:

  Nu e vorba de „pozitii habotnice” ci „doar” de pozitia Bisericii. E misto sa fi de dreapta cand iti convine si cand da bine. Evident ca in situatii medicale complicate trebuie salvata mama. Nimeni nu e absurd. Ai dreptate Cateheza se face miercurea.

 16. octavpelin Says:

  @Buddy.Pe tine atat te duce mintea??,ce este cu limbajul suurban pe care-l folosesti,se pare ca nu ai invatat si nici nu vei invata nimic ,despre felul cum se comuni8ca si se dialogheaza in Detroit,unde esti stabilit!!!!! Pentru tine visul american nu inseamna nimic???,pacat!!!

 17. Roxana Iordache Says:

  @Radovan. Statul este laic. Legislaţia este liberală în această privinţă şi nici n-ar putea fi altfel, după tot ceea ce s-a întâmplat în vremea lui Ceauşescu, Da, sunt de dreapta şi n-aş fi crezut să ajung avocatul diavolului. 🙂 Mulţumesc pentru catehizare, am să-i spun părintelui. 🙂

  @octavpelin. Eu cred că e un om de treabă, dar s-a supărat pentru că l-a trimis unde l-a trimis @barlogulpntcd în prima zi şi cu toate precizările mele ulterioare, n-a uitat, a zis că va riposta mai tare decât oricine îl atacă. El e adeptul ideii că escaladarea violenţei de limbaj arată puterea omului. Eu nu cred asta, dar e punctul lui de vedere.

 18. Katrina Says:

  @Radovan,

  Pozitia bisericii ? Who cares ? Aceeasi pozitie a avut-o si ceausescu si nu era de dreapta. A fi de dreapta nu inseamna sa fii de acord si cu biserica, care-i o simpla institutie ca oricare alta….

 19. Buddy Says:

  @ OctavPelin,
  Amice, nu vreau sa te contrazic, ti-am dat nenumerate clues dar nu ai inteles…. Eu sunt canadian si locuiesc linga Detroit asta nu inseamna in detroit sau in America….
  Ca lucrez in Michigan asta e alta problema, trec granita zilnic….sau cind ma duc la lucru….in America
  Limbajul meu de mahala e si a fost consecinta limbajelor primite de la pupincuristi….
  Cind mi-am spus parerea corect, indiferent care a fost ea, unii m-au luat la penisul lor, au dat tonul, i-am rugat sa fie conciliatori si m-au injurat pe fata si Domnisora Roxana nu a inteles ca, ca gazda buna pt. toti e este si un mediator…a mediat in sensul bine stiut ca amicii ei au IQ f ridicat etc.
  Lipsa totala de respect fata de cineva nou cu idei care deranjeaza, spuse foarte elegant si putin ironic a dus la aceasta degradare a limbajului….
  Ei pot injura si eu pot ,ca e virtual, cind voi vedea ca le pare rau, imi schimb si eu atitudinea…
  In alta ordine de idei nu prea imi plac cei care dau acatiste la gazda, da draguto ai dreptate, esti fantastica, etc. asta nu e dialog e lingareala….
  Un blog are si rolul de confruntare de idei in primul rind, deci chiar dc, sunt de acord in mare cu idea si punctul din care e dezbatuta tot incerc sa gasesc ceva care e rau sau nelalocul lui dpmdv doar pt a imbunatati mesajul, dc. este interpretat altfel nu e treaba mea… intelegi „draga Tavi”….

 20. Buddy Says:

  @ OctavPelin
  In legatura cu visul american las-o moale ca nu sti exact ce inseamna ala…
  Se refera la lucruri f materiale…

 21. Katrina Says:

  As vrea sa va intreb, ca tot sunteti pro life, cati copii ati infiat, de cate ori v-ati dus la gura canalelor sa luati vreun aurolac doi sa-i duceti acasa la voi, sa-i spalati, sa-i hraniti, sa le schimbati hainele, in acelasi timp sa-i convingeti ca nu-i bine ce fac, si asta cel putin o data pe saptamana?.
  Vorbiti de biserica ? Cate orfelinate administreaza BOR ?

 22. Buddy Says:

  @ Toti,
  Cei care sunt interesati de politica americana, ar trebui sa urmareasca CNN
  unde se discuta pro si contra despre Sarah Palin…
  F f interesant si cum diseaca acesti analisti politici problema…
  In mare ei zic ca John Mac risca f mult cu Sarah, dar in acelasi timp ar putea sa fie si un cistig f mare…
  Vom vedea, personal cred ca mutarea momentan este stralucita pt ca va atrage f multi adepti de partea lor prin simplul fapt ca Palin nu vine din interiorul politicii americane la nivel inalt, adica din Washington…
  Pe termen lung inclin balanta spre Obama-Biden nu neaparat datorita plusurilor echipei ci a nemultumirii generale fata de bushism…
  John Mac vrea sa se indeparteze cel putin ca imagine de Bush de aia a facut printre altele aceasta mutare…
  Vom vedea…
  Luni incepe conventia Republicana dc. cumva nu e aminata citeva zile de trecerea Taifunului Gustav care incepe sa ia proportii de taifun atingind gr. 3 sau aproape miine.

 23. Radovan Says:

  Statu’ poa’ sa fie si ateu, nu asta e problema ci faptul ca se bazeaza pe valorile iudeo-crestine care sunt destul de clare in privinta asta. Ceausescu ca si liberalii atei care sunt impotriva avortului merg pe urmatoarea logica: statul are nevoie de cat mai multi cetateni pentru a fi mai puternic deci tre’ sa sporim natalitatea.

 24. Buddy Says:

  @ Katrin(a),
  Intrebarile sunt justificate dar nu in contextul economic din Ro.
  Personal eu si sotia suntem pro choice, din mai multe motive…
  Asta nu insemana ca suntem impotriva celor pro life. Fiecare are dreptul sa ia masurile ce se cuvin din acest punct de vedere in raport cu posibilitatile economice ale familiei, dosarului medical , convingerilor religioase, capacitatea de sacrificiu, etc.
  Deci e greu sa ceri romanilor din Romania sa faca ce fac unii prin Canada si USA.

 25. Katrina Says:

  @Buddy

  Trebuie sa recunoastem ca si in State, Canada, Australia sau alte tari dezvoltate, sunt pline inchisorile de copii abandonati, multi dintre ei nedoriti, pentru ca au fost plimbati dintr-o familia in alta, abuzati, batuti, etc. Tarile cele mai sarace de pe planeta sunt exact acelea unde este interzis avortul, unde femeile sunt „uzine” de procreatie.
  Pentru oameni cu situatie economica ca cea a tipei, Sarah e simplu sa fie pro life si mai da si bine la imagine, pe de alta parte, isi plateste muncitorii cu 4-5$ pe ora fara sa se intrebe cati copii are si daca ii ajunge salarul ca sa-i hraneasca pe toti.
  Si mai vorbim de stanga caviar….

 26. Buddy Says:

  @ Katrina,
  Asta e amice, lumea nu e facuta sa fie egala pt. toti…
  Dar cel putin prin state si canada se incearca … cu mai mult sau mai putin succes…
  Am vazut ieri pe NBC la emisiunea Dateline (este o emisiune investigativa ca si 20/20 si alte 2 in Canada) un reportaj despre soarta copiilor nascuti cu defecte in Serbia si situatia lor din acele asa zise institutiii medicale pt
  handicapati mintal si fizic. M-am ingrozit, uneori puneam mina la ochi sa nu vad … probabil ca si in Ro. situatia e aceeasi…
  S-au aratat cazurile unei mame care nu a vrut sa-si lase baiatul care s-a nascut cugrave malformatii, sa fie institutionalizat si cazul unui tata care se gindea mereu la primul lui baiat care a fost institutionalizat la indemnul doctorilor , ccopilul avind Down Syndrom, acelasi pe care al 5-lea copil a lui Sarah palin il are (copil nascut in aprilie 08 si care putea fi avortat pt ca se stia de la inceputul sarcinii ca are boala)
  Si aici ajungem la ce zici tu, americanii si canadienii nu isi institutionalizeaza copii handicapati decit in cazuri cu totul si cu totul izolate…
  Aceasta a fost si concluzia reportajului care pe mine m-a miscat profund…

 27. Liviu Says:

  Ma lasa indiferent alegerea lui Palin drept candidat pentru vice-presedinte.

  Democratii au fost atat de putin inspirati in alegerile lor (un negru plus un catolic dintr-un statulet minuscul yankeu), incat McCain putea sa-si ia si o maimuta drept coleg de mandat si tot ar avea mai multe sanse de castig decat democratii 🙂

 28. Katrina Says:

  Roxy,

  Ai anticipat tu ceva, dar nu tot. Fata ei gravida la 16 ani intr-o America unde nu poti cumpara o sticla de bere inainte de 20 de ani….plus abuz de putere..oooooopsss!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: