ROMÂNIA: ACTUL RUSIEI ESTE FĂRĂ TEMEI LEGAL

În legătură cu Decretele preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, din 26 august 2008, privind recunoaşterea independenţei Abhaziei şi Osetiei de Sud, Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa capitală pentru stabilitatea şi securitatea regională a respectării principiilor fundamentale ale dreptului internaţional, consemnate în Carta Naţiunilor Unite şi Actul Final de la Helsinki, între care respectarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statelor.

Acest act unilateral regretabil şi lipsit de temei legal este susceptibil să afecteze şi mai puternic situaţia din zonă, precum şi perspectivele de reglementare durabilă a conflictelor din regiune.

Ca stat membru al UE şi NATO, România va acţiona, în continuare, atât în cadrul organizaţiilor din care face parte, cât şi în plan bilateral cu statele din regiune, pentru reglementarea situaţiei din Georgia, în conformitate cu cerinţa respectării depline a  suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale acestei ţări.

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

3 răspunsuri to “ROMÂNIA: ACTUL RUSIEI ESTE FĂRĂ TEMEI LEGAL”

 1. Filip G Says:

  Ramane cum am stabilit…………………adica nimic.
  Da vine liderul regional Base cu solutii miraculoase.
  Era o vorba romaneasca ”Cainii latra ,ursul merge”

 2. octavpelin Says:

  Ce legatura are Actul final de la Helsinki cu actualele evenimente din Caucaz si din regiunea riverana Marii Negre.Actul Final de la Helsinki a fost pentru perioada razboiului rece intre occident si Pactul Atlanticului de Nord impotriva URSS.Cum dupa 1990 URSS numai exista,acest pact este caduc,doar daca diplomatia MAE si Traian Basescu in calitate de leader national cred ca suntem in plin razboi rece????

 3. Roxana Iordache Says:

  @Filip G. Oricum, nu-i un comunicat prea rău. Păcat doar că nu a fost mediatizat. Ministrul de Externe trebuia să organizeze un briefing.

  @octavpelin. Legătura este în capul lui Comănescu, de diplomat format la şcoala vechilor structuri. O gafă care, din păcate, nu poate trece neobservată.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: