UNA DIN ELE POATE FI VICEPREŞEDINTELE STATELOR UNITE

Candidatul republican pentru preşedinţia SUA urmează să-şi aleagă partenerul pentru vicepreşedinţia SUA. John McCain ar prefera-o pe Condoleezza Rice, actual secretar american de stat.

Condi Rice a declarat, însă, în exclusivitate pentru FOX News (vezi video de mai sus), că este onorată de propunerea lui John McCain, dar consideră că opt ani în Administraţia SUA sunt suficienţi, ea dorind să se întoarcă la catedra universitară de la Standford.

În politică, însă, never say never. Doctor în economie şi politologie, cu o mare experienţă în problemele de guvernare, mai ales, cele de securitate, Condi Rice, pantera neagră a politicii americane, este o inteligenţă sclipitoare, o vizionară: prima voce care, foarte tânără fiind, s-a pronunţat pentru programul preşedintelui Ronald Reagan supranumit „Războiul stelelor”, care avea să ducă la dezintegrarea „Imperiului Răului”, URSS, pe calea efortului economic insuportabil în plan militar. Programul actual, al scutului american antirachetă în Polonia şi al extinderii NATO pe criteriul calificării tuturor democraţiilor aspirante, face parte din viziunea ei strategică şi continuatoare a politicii lui Ronald Reagan.

A doua opţiune, puternică şi ea, o constituie actualul guvernator al statului Alaska, Sarah Palin.

Master în ştiinţele comunicării şi jurnalism, fostă atletă şi Miss Alaska, Sarah are cinci copii, şi crede că familia şi politica se pot armoniza. Ea s-a impus ca o conducătoare puternică a statului Alaska, bazându-se pe administrarea eficientă a resurselor naturale, educaţie şi dezvoltare a forţei de muncă, sănătate şi siguranţă publică, precum şi dezvoltarea infrastructurii şi a transporturilor.

Candidatura ei alături de veteranul John McCain este evaluată ca un câştig pentru Partidul Republican, prin consolidarea garanţiei de leadership puternic, a imaginii de integritate şi nu în ultimul rând, prin mesajul de securitate energetică, care deja a consacrat-o în faţa opiniei publice americane.

Cu toate că are şi opţiuni din rândurile foştilor contracandidaţi interni, mai cu seamă, Mitt Romney, sunt şanse considerabile ca John McCain să aleagă una din cele două doamne în calitate de candidat la funcţia viceprezidenţială a SUA.

Cum Condi Rice a declarat că „e nevoie de sânge proaspăt”, iar Sarah Palin şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta o vice-candidatură care o onorează, alegerea lui McCain poate fi guvernatorul statului Alaska.

În ce-l priveşte, Barack Hussein Obama ezită să o aleagă pe fosta lui contracandidată, Hillary Clinton.

42 răspunsuri to “UNA DIN ELE POATE FI VICEPREŞEDINTELE STATELOR UNITE”

 1. Florian Says:

  As fi preferat-o pe Condy, dar in rocada cu McCain, coltii panterei negre cred ca aveau mai multe sanse sa-l sfasie pe Obama, decat proteza lui McCain.
  Cat despre baracka clintoniana, inteleg ezitarile lui Obama, Hillary e cam hilara, dar cred ca va fi impusa „de la centru”, ca sa nu se rupa-n drum carutza democrata.

 2. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Americanii n-au proteze, decât în mod excepţional. Au foarte mare grijă de dantură şi adesea, îşi fac implanturi preventive. 🙂

  McCain este candidatul de care avea acum nevoie Partidul Republican, pentru că el reprezintă valorile americane care garantează încredere publică.

  Spre deosebire de Obama, Hillary are şi nişte demersuri senatoriale destul de apreciate şi ştie politică externă. Departe de a fi o fană a ei, ba dimpotrivă, se cuvine să recunoaştem ce-i al ei. Ea şi Bill au alte părţi, într-adevăr, de-a binelea hilare. 🙂

 3. toader Says:

  condy va pleca. femeia chiar vrea sa plece. oricum e cel mai bun secretar de stat de la kissinger incoace.

 4. mirceasuman Says:

  Cand vor apare, pe blogul tau, personalitati de acelasi calibru, femei sau barbati, in calitate de potentiali candidati la, de exemplu, presedintia Romaniei? Nu avem, astfel de oameni? De ce? Sau avem dar raman in umbra celor cu palate poleite cu aur, sau a celor care rad in nasul DNA?

 5. Roxana Iordache Says:

  @toader. Poate că se retrage. Temporar. Şi nu-i exclus să ajungă prima femeie şi prima felină metisă preşedinte al SUA. 🙂

  @mirceasuman. Eu am avut, la începutul verii, un chestionar cu întrebare deschisă privind candidaţii prezidenţiali cu şanse. În afară de Leonard Orban – pe care, ulterior, l-au crucificat, nici un nume nou, cu potenţial de ascensiune.

  Mai la toamnă, voi centraliza chestionarele din timpul verii, bazate pe întrebări deschise şi voi da liste de nume, din care să alegeţi.

  Oricum, personalităţi precum Condi Rice sunt rare în lume şi nu prea cred să existe la noi. Indiferent de sex. 🙂

 6. Lulutza Says:

  Roxana, in Romania o persoana cum este Condoleezza Rice nu are nici o sansa. Fara sa-l linguseasca gretos pe cel puternic, fara sa-si sape cu dibacie seful, fara sa umble permanent cu intrigareli si manipulari, fara a da de pamint cu cei care nu stiu sa aduleze etc etc etc… Imi imaginez cu usurinta ce ar pati asa o persoana, a doua zi dupa ce ar indrazni sa se implice in politica dimboviteana. 😦

  Pentru ca – helas! – in Romania fac legea acum, mai mult decit oricind, „radacinile violentei”, amintite de Mahatma Gandhi:

  “Rădăcinile violenţei sunt: bogăţie fără muncă, plăcere fără conştiinţă, cunoaştere fără caracter, comerţ fără moralitate, ştiinţă fără omenie, veneraţie fără sacrificiu, politică fără principii.”

  😦

 7. scorillo Says:

  N-o sa fie niciuna din ele pentru ca Obama va desemna vicepresedintele din momentul in care va fi declarat castigator.

 8. Florian Says:

  @ Roxana Iordache
  Chestia cu proteza a fost doar o metafora, ce Dumnezeu ma dascalesti ca o profesoara suparata pe scolarul cel nestiutor si obraznic. Cred ca nu te vexeaza glumele despre varsta lui McCain; altfel, nu cumva sa urmaresti Jay Leno Show, ca-i jale mare.
  Cat despre atuurile preferatului tau in fatza poporului american, de ce nu le-ar avea si Rice, ca nici ea n-o fi vreo aventuriera sau descreierata, care sa sfideze valorile americane. In plus, cred ca brandul Condy se adreseaza unui segment de piata mai larg, dpdv al varstei consumatorilor, ca sa ma exprim in limbaj Trump sau Gates.
  Desigur ca exista si reticente obiective fatza de preferata mea. John Doe huiduie tot mai vartos superproductia Babilonia din Babilon, in care pantera neagra joaca unul din rolurile principale, avand sanse mai degraba la o Zmeura de aur, decat la fotoliul prezidential. Pe de alta parte, la Balsoi Teatr s-a repus in scena Testamentul lui Bolsoi Piotr, iar daca regizorul vrea sa faca vreo cateva stagiuni, cred ca abila si ferocea pantera neagra e mai in masura sa traga cortina, decat batranul tau motan naparlit (sac, sac, sac, zise scolarul cel obraznic).

 9. Presedinte al Boborului Says:

  Pentru avea presedentiabili trebuie sa fim capabili face si daca i-am facut sa stim aranja dupa chipul si asemenarea noastra, ceea ce s-a si întâmplat delatfel. Aspect ce ne releva adevarata fata mai ales a telectualilor nostri.

  Cum sa apara, telectualilor români le ies fum pe gura, nas si urechi in turnul lorde fildes, cum sa nu de abuzna toate ciurcurile si puna mâna pe ciolan.

  Hai sa il luam pe actualul presedinte,cine la demolat? Imi veti raspunde ca mârlania lui, care nu este asa, nu cadreaza cu „aritsocrata noastra telectualitate” pentru „anticomunisti” (utecisti), era fost securist, comunist, desi pe Iliescu il votasera in draci. Dupa Iliescu il facuram pe Milica , ce mare scofala facuram cu el, de era sa puna Vadim laba pe tara, ei, avuram rezerva Iliescu, din nou cu mic si mare votara soarele rasare (de la 45). Au fost 4 ani, cu Basecu se fac iarasi alti 4 ani, pe cine bagarati dvs pe teava? Pe Oprescu care este tot un fel de Basescu mai rafinat, pai si atunci de ce sa il mai schimbam pe Basescu,c a sa avem un alt escu… ca asa-i la noi.

  Ce fel de politica vizualizati dvs pentru a discuta serios un profil de presedinte, de politician, când noii români vom sti ce vrem sa facem vom avea si presedinte si clasa politica, pâna atunci eu cred ca

  Mihnea Gheorghiu este cel mai optim presedentiabil la ora actuala activ online, nu râdeti, pentru ca nu glumesc. Daca se ocupa de el cine trebuie, sa vada potentialul, investeasca in el, pentru 2015-2020 din el poate iesi un veritabil presedinte. Când ne vom debarasa de improvizatiuni, sa gândim si noii in perspectiva vom avea nu un presedentiabil ci 10, de fapt azi nu avem nici unul, atât de bine o pusaram dupa 89. Chiar nimeni nu vede ca dupa 89 ne tot invârtim in cerc, rotirea cadrelor a functionat cel mai abitir, ba vad ca si azi tot pe formula asta imbecila se merge,uite de-aia nu au apartu realele valori pentru ca nu vrem sa le vedem, nu investim in ele, de fapt nici nu avem ochii depista. Când am spus 10 presedentiabili nu m-am referit la caricaturile alea ce au indraznit candida ci autentici presedentiabili pentru a opta in favoarea celui optimal conjucturi politice intern-externe. Din acest punct de vedere ceei care au investit in Basescu ( considerent intern), au stiut foarte bine ce fac, Basescu mai este si supoapa necesara in anumite momente de presiune, asa cum si Iliescu a fost un optimal drog cu care s-a mers foarte bine, ptr ceei din saptele sau, nu pentru electoratul defavorizat pe umeri caruia varsau lacrimi de crocodil.

  Nu observati, in perioada Basescu nu au fost greve majore, nuau existat presiuni sociale cu toate urarea „sa traiti bine” … numai bine nu a adus.

  Ce probleme vor fi in urmatori 4-5 ani, ce calendar trebuie urmat, ce riscuri exista, vrem un stat stabil ori instabil… ma tem ca tot Basescu este optim si pentru urmatorul mandat, ma gândesc la crizele ce se anunta, dupa care sa vina Mihnea Gheorghiu….

 10. Roxana Iordache Says:

  @Lulutza. Zici bine, poate că exagerezi un pic, în sensul că n-avem noi o Condi pe-aici. 🙂

  @scorillo. Unu: trebuie să-l desemneze din perioada candidaturii. Doi: nu vor alege americanii majoritari aşa un mutant ca preşedinte nici într-un milion de ani.

  @Florian. No, sir! 🙂 N-ai văzut emoticonul?! Jay Leno, idolul lui Mircea Badea. :mrgreen: Nu m-ai înţeles! Eu o iubesc pe Condi, îmi place enorm, dar ştii bine că deja McCain este candidatul Partidului Republican şi ea n-a avut nici o intenţie să candideze. 🙂 Mult de tot aş fi vrut să fie Condi preşedinte al SUA, acum. Dar va fi, într-o zi. 🙂

  @Presedinte al Boborului. Nu-i în chestie, cum spunea bătrânul Maiorescu, 🙂

  Dar dumneavoastră aveţi o obsesie: Băsescu. Încă una, mai veche, dar radical schimbată în bine: Iliescu. Şi dezvoltaţi una nouă: Mihnea Georgescu. 😆

 11. Florian Says:

  @ Roxana Iordache
  No, milady, da’ cu ce ti-o gresit amu si badea Mircea ? Mie-mi pare un baiet destul da fain, mai cu sama cand sa ia da militie, da procorori, da giudecatori si da Bashesc, ala, sau cum i-o zice. Sh-atunci, care-i baiul? Iar cu-americanii aia dan America, stiu si io ca tzatza Orez nu vru sa sa aleaga, da-mi varsai si eu naduful asa, in pustiu.

 12. Buddy Says:

  @ Toti,
  Subiect interesant…
  Nici una nu are sanse reale in primul rind pt ca John Mac are aproape 72 de ani si dc. se intimpla ceva trebuie sa-l inlocuiasca un vicepres. puternic.
  John Mac poate va face alegerea si in functie de alegerea lui Obama pe care s-ar putea s-o aflam miine, el deja avind numele de 2 saptamini….
  Aici e interesant si ar trebui sa guesuim…

 13. Roxana Iordache Says:

  @Florian. Bre, păi Badea singur a zis că Jay Leno e modelul lui! :mrgreen:

  @Buddy. Că tot n-ai altă treabă decât sa „guesuieşti” ce face Osama.

  Guvernatoarea de Alaska e mult mai bărbată decât de-alde tine.

  Reagan avea 80 de ani când a fost ales. En fanfare.

 14. octavpelin Says:

  Important este sa fie ales ca presedinte al USA,republicanul John Mac Cain,iar ca vicepresedinte va putea alege pe oricine numai safie de anvengura lui Kissinger,cat despre Condi Rice aceasta este fidela administratiei G.W.Bush si va pleca cu el.

 15. Buddy Says:

  Roxana, te rog nu te grabi, ma indoiesc ca Reagan avea 80, poate -10 hai sa cercetam….
  Nu intelegi ca guvernatoarea de Alaska e 0 barat pe mapamondul politic american ? uita dau o bere buna cind vin in tara dc. va fi ea vicepresedinte,
  cu toate ca nu-mi sta in fire sa dau pe de-a moaca….
  Poate Condy, dar in America un vicepresident nu e niciodata ales din diplomatie, nu da senzatia de forta…. si nu are lobysti care sa-l sustina….

 16. Buddy Says:

  @ Octav a lui Pelin
  citeste ce i-am scris lu sfinta ta…

 17. Buddy Says:

  @ Roxana,
  By the way, John Mac nu stie cite case are in propietate…
  Fiind intrebat de cineva la un fundraising cit case are John a raspuns
  … I have my staff get back to you…
  La care Obama a raspuns el insusi la un alt raliu, sunt 7 si valoreaza peste 13 mil dolarei, dar dc. John nu sie cite case are ce te poti astepta de la el…
  La care unii analisti au inceput sa-si puna problema dc. John Mac nu are inceput de alzaimer sau dementa… probabil ca dupa standardul romanesc ar cadea la proba de memorie si cea psihologica…. Ha,ha,ha…

 18. Buddy Says:

  @ Roxana,

  uite aici un comment despre simpaticul tau John numara case….

  Bush Administation adopts cut-and-run strategy in Iraq
  Submitted by midtown guy on August 21, 2008 – 9:51am.
  Rice says U.S., Iraq agree to troop withdrawal timetable

  Good to see the Bush administration adopt Barack Obama’s policy on Iraq.

  Poor McLiar. His own president is cutting him off at the knees.

 19. Buddy Says:

  @ Roxana,
  Nu ma intereseaza ce face Osama…pote pe tine…
  Ma intereseaza ce face Obama.

 20. samara Says:

  O noua discutie din ciclul „La bloc” sau politica internationala intr-o punga cu Dr. Oetker la minut.

  Bon apetit !

 21. Presedinte al Boborului Says:

  @Roxana,
  am sa-ti vb super codificat de asta data ptr ca pe fata nema arnajament,

  Al igonora pe Mihnea Georgescovici , este egalul cu ignotarea lui Hitler si a pericoului comunist. Inseamna si mai rau, ignora cultura, tendintele spre care se indreapta noua generatie, sigur,, foarte sigur, noii, nu votam un Mihnea Georgescu, dar,

  Mihnea se urineaza pe noi si prin noi atinge scopul, Nu, nu, Mihnea este problema noastra, el oricum va mierli pâna atunci (politic), insa Mihnea da experesie altei generati care azi nu depaseste 8-12 ani,, dar peste 8-10 ani va vota si vor opta ptr o varianta Mihnea. Mihnea este un demn urmas a lui Basescu, stati linistiti, decizia o vor lua copiii de azi, pai, gândea careva ca va apare un Mihnea pustan de 8-10 ani in 89, iar azi ditamai galiganul pro Ilici?, Nici dracu nu credea asa ceva, si uite, noi vedem si, vom vedea si Parisul in pielea goala, cu Mihnea actor principal!

  Stiu ca nu crezi, dar Mihnea este politicianul care azi nu este înteles, insa mâine va fi ridicat in slavi, daca vrei, o „frumoasa mostenire ne lasa tov Iliescu”

  Cultural totul duce spre Mihnea, a nu vedea acest aspect azi, nu inseamna ca nu il vom si vedea transpus in viata, Dealtfel insusi Mihnea se adreseaza deja acestei generati, care il va urma, dona bani la cerere, daca vrei, singurul bloger care va si optine suces optim, este Mihnea al nostru, comicul de servici azi…

 22. Florian Says:

  @Roxana Iordache
  S-avem pardon, bre, ca Badea il bate la koor p’alde Jay, dupa cum se autofitiriseste (de unde mi-o fi zbucnit imbarligatura asta de cuvant, ma mir si eu). E plina de genii ograda Intactilor felixieni, da-s simpatici cand nu-s antipatici. Iar Mirciulica, chiar daca-i geniu, stie de gluma, are chiar si un dezvoltat simt al autoironiei, spre deosebire de alti confrati, care nu suporta sa-i atingi nici cu o floare in genialitatea lor. Da’ si-astia, daca ii lasi cocotati pe soclul lor de mucava, sunt genii adesea digerabile.

 23. Buddy Says:

  @ presedinte de Bobor,
  De Mihnea tiganul discuti sefule ?!
  Pai numai de give, give se tine, a vazut ca nu tine cu candidatura si a schimbat-o repede cu bani de blog, obicei tiganesc ca si aia cer si nu sti de ce….
  Tine blogul la cutie, adica cenzureaza ca deh e adept ilici si nastase conu cu ouo …
  Ia sa dea drumul la liber sa vezi atunci tiganeala acolo….
  Cel putin la Roxana e liber la injuraturi, maroneala si alte culori….e ceva nu ?!

 24. Roxana Iordache Says:

  @octavpelin. Condi e fidelă Americii şi va reveni.

  @Buddy. Mai citeşte şi tu, că revistele-alea în care se scrie despre ea au şi poze, aşa că nu te plictiseşti.

  Da şi ce dacă? Sau te frământă lupta de clasă?

  @samara. Tot din grupul fomiştilor a la Riegler et compania pic şi poc.

  @Florian. Scuză-mă dacă n-am sesizat autoironia la Mircea Badea. Destul de greu pot depista şi ironia la el. Are momentele lui, dar ce are el mai de preţ este … prietena lui. 🙂

  @Buddy. E liber pentru cine n-are bun simţ să-şi dea seama ce înseamnă libertatea şi ce libertăţi poate să-şi ia.

 25. Buddy Says:

  @ Roxana,
  Pai tu iti ei libertati cam mari fata de un presedinte in functie, nu ti se pare….Dc. noi ne minjim virtual unul pe altul si ne impacam mai tirziu e una, altceva e cind vorbesti de presedinte, mai ales ca el nu are nici libertatea de ati raspunde , deh functia si tu profiti de asta cu lovituri sub centura…. Multi aici care nu sint pupincuristi aplica aceeasi tactica ca si tine, deh ce sunt mai prosti…
  Ti-am mai spus discutia in loc sa fie de idei si convingeri, e la persoane si tonul il dai tu prin insasi maronelile de care vorbesti.
  Personal nu inghit asa ceva, respecta ca sa fi respectata….

 26. geminschi Says:

  Condoleeza nu va fi veep anul asta, indiferent cine devine presedinte. Cat despre presedintia SUA in the (near) future, never say never, as you mentioned.

 27. octavpelin Says:

  @Buddy a lui Pseudo.Respecta ca sa fi respectat,doar nu esti in partea franceza a Canadei care este intretinuta de partea engleza,daca ai dat chix.acolo,acest lucru nu inseamna sa fi obraznic si impertinent,cu cei din Romania,sau poate sub pseudonimul se ascunde vreun fost ….

 28. Presedinte al Boborului Says:

  buddy

  la drept vorbind, nici Iliescu nu a fost mai diabolizat decât a fost s ieste Basescu, la care nu exista alternativa in acest moment. Eu l-am injurat si o sa-l mai injur si pe Iliescu , dar am tinut si tin cont cine a fost si este, mai am invatat ca istoria da verdict (incl in cazul Iliescu) final.

  Am discutat turneul si declaratiile lui Basescu cu un amic /englez/ expert in afaceri internationale, cunoaste fff bine România, fara nici o retinere le-a considerat mature si confirmat observatia mea expusa si in acest blog. L-am rugat sa vina pe acest blog si ne invete cu ce se haleste politica asta, mi-a raspuns

  -vrei sa ma faca si pe mine albie de porci baseasca?

 29. Roxana Iordache Says:

  @Buddy. Mi se pare că eşti frate cu Prostănacul. Nimeni nu te ţine cu forţa aici. Mai e cineva care profită de faptul că nu-l invit afară.

  @geminschi. Condi cred că se retrage, o vreme. Osama e o glumă proastă.

 30. geminschi Says:

  @roxana
  Subscriu la ceea ce spui, dar cred ca te refereai la oBama. subscriu si la asta, fara niciun fel de remuscari

 31. Roxana Iordache Says:

  @geminschi, Am fost rea, i-am zis Osama. 🙂

 32. Ticu Says:

  @ Roxana
  Excelente analize. Mi-ar fi placut sa te vad la ministerul de externe. De ce nu ai incercat o asemenea cariera.

 33. Roxana Iordache Says:

  @Ticu. Bun venit! Eşti frate cu Mari…?

  Mulţumesc, dar nu m-a interesat o asemenea carieră. Tot ce mă interesează e libertatea. 🙂

 34. Ticu Says:

  Nu sunt frate cu Mari. Sunt Pic si Poc dar am vrut sa vad cum te comporti la linguseli. Constat ca iti place cultul personalitatii asa cum ma asteptam Micuta Hitler. Libertatea ta este sclavie. Daca recunosti acest citat esti mare…
  Pana atunci back la cratita Roxana Papusa sau Roxana del Ponte.
  La ministerul de externe la carpa.

 35. Roxana Iordache Says:

  @Ticu. Prostia nu doare.

 36. Ticu Says:

  Intr-adevar prostia nu doare, insa oameni ca tine Micuta Hitler, Roxana del Ponte, titulara de la „Din tainele bucatariei cu Roxana Iordache”, sunt un pericol pentru umanitate.

 37. Roxana Iordache Says:

  @Ticu. Săracul de tine! Deşi, te comporţi mai degrabă ca o muiere misogină.

 38. Ticu Says:

  „Adevarul ramane indiferent care ar fi soarta slujitorilor lui”. Cu mintea mea de femeie misogina iti reamintesc ca oamenii ca tine sunt un pericol pentru umanitate. Esti un produs finit al acestei lumi globale. Te adaptezi repede, nu ai scrupule si nici caracter. Vinzi pe oricine pentru a te realiza. Cu oameni ca tine se construiesc sistemele totalitare. Libertatea ta este sclavie. Ai jucat cumva in 1984 ?

 39. Ticu Says:

  Micuta Hitler.

 40. Pic si Poc Says:

  Pune si tu o post in favoarea victimelor din Irak ca sa vad ca mai exista o urma de umanitate in tine.

 41. Ticu Says:

  🙂

 42. AM ANTICIPAT: SARAH PALIN, VICECANDIDAT PREZIDENŢIAL « Welcome to Roxania Says:

  […] ce chiar în SUA s-a considerat “un secret bine păstrat”, a fost anticipat exact acum o săptămână în […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: