MADONNA, PROFETUL MIHNEA GEORGESCU ŞI MESIA ILIESCU

Personajul care împlineşte 50 de ani şi se ţine bine are o calitate: vocea. Aşa de bună încât îşi poate bate joc de ea. Ceea ce şi face, nu o dată. Ce mai face cu gura ei a publicat şi o carte. Cu poze.

S-a răstignit la mişto într-un show teribilist, ceea ce i-a adus excomunicarea de la Vatican. Şi cum altfel putea să-şi intituleze blasfemiuţele comerciale decât „The Immaculate Collection”.

Şi unde putea să se producă, dacă nu într-o biserică? Şi ce şmecherie satanistă putea să aibă în decor, dacă nu câteva cruci mari în flăcări?

După care s-a dat revelată şi cu Cabala luată. Adică, s-a convertit la iudaism. Pentru care „s-a reinventat”. Pentru care este adorată în Israel.

Doar rabinii ultraortodocşi ce-au mai protestat la ultimul ei turneu prin Ţara Sfântă. În rest, aplauze. Şi scheme. La care mulţi se pretează comercial.

Oricum, evenimentul m-a dus cu gândul la un blogger ultra-simpatic, Mihnea Georgescu, căruia îi dedic, în consecinţă, aniversarea cabalistică a Madonnei, iluminata showbizului. Mihnea Georgescu este deţinător al unui umor imperturbabil, pe care îl exercită de aşa natură încât să nu mai ştii când glumeşte şi când vorbeşte serios. Poate că nici el nu mai ştie sau poate că şarjează pentru ceilalţi, fraierii, adică noi, tot restul. Cu doar câteva excepţii: el însuşi şi alţii, pe care îi voi pomeni imediat.

Într-o tiradă intitulată „Trăiască Sfânta Rusie!”, Mihnea Georgescu proclamă că:  „Fundamental, există doar un singur Popor, aşa cum există şi un singur Dumnezeu, iar acesta este ISRAELUL. Celelalte neamuri au valoare şi substanţă numai în măsura în care participă la iudaitate, în măsura în care se împărtăşesc în harurile fiinţiale ale tradiţiei iudaice„.

Mihnea mai mărturiseşte că obsesiile lui sunt sunt cunoaşterea şi puterea de dincolo de putere, anume Israelul şi personalităţile mesianice. Una dintre ele fiind el însuşi, în numele lui Israel: „Am fost mereu conştient, chiar şi în mizerie, că aparţin unei Elite privilegiate care urmează să conducă omenirea şi că am un rol special în iconomia Mântuirii Neamului Românesc. Şi că sunt indestructibil prin esenţa mea, ura lumii reuşind doar să mă facă din ce în ce mai puternic„.

Pe scara soteriologică primul de departe este situat, însă, Ion Iliescu, „el fiind deasupra noastră a tuturor, fons et origo a tuturor desăvârşilor fiinţiale„. Mult deasupra celeilalte personalităţi mesianice, Adrian Năstase. Cu alte cuvinte, Ion IliescuAdrian Năstase şi Mihnea Georgescu sunt elita Mântuirii Neamului.

Noroc că Mihnea Georgescu are simţul umorului. Voi (ce părere) aveţi?

18 răspunsuri to “MADONNA, PROFETUL MIHNEA GEORGESCU ŞI MESIA ILIESCU”

 1. Filip G Says:

  Fi mai explicita”Doar rabinii ultraortodocşi ”.In cadrul ortodoxiei eu nu cunosc sa fie rabini.Sau e posibil,de altfel nu prea ai ce intelege din expunerea ta.Poate incerci la Patapievici e mai citit si are gusturi artistice.

 2. moshcalifar Says:

  Nu zic nimic, canicula are efecte diverse asupra omului. Mihnea e si el om. Sanatate maxima ii doresc.

 3. inbalarii Says:

  @Filip G: confunzi ortodoxia cu creştin ortodoxia.

  http://dictionary.reference.com/browse/orthodox

  „1. of, pertaining to, or conforming to the approved form of any doctrine, philosophy, ideology, etc.
  2. of, pertaining to, or conforming to beliefs, attitudes, or modes of conduct that are generally approved.
  3. customary or conventional, as a means or method; established.
  4. sound or correct in opinion or doctrine, esp. theological or religious doctrine.
  5. conforming to the Christian faith as represented in the creeds of the early church.
  6. (initial capital letter) of, pertaining to, or designating the Eastern Church, esp. the Greek Orthodox Church.
  7. (initial capital letter) of, pertaining to, or characteristic of Orthodox Jews or Orthodox Judaism. „

 4. Roxana Iordache Says:

  @Filip G. Ortodox este şi un termen generic. Mai cercetează. Uite, te-a ajutat
  @inbalarii. 🙂

  @moshcalifar. Moşule, eşti miştocar, dar Mihnea ne miştocăreşte serios. 😆

  @Toţi. V-aş ruga să nu uitaţi să participaţi şi la exerciţiul de la linkul

  https://roxanaiordache.wordpress.com/2008/08/16/este-melescanu-prezidentiabil-l-ati-vota/

 5. octavpelin Says:

  Tirada „Traiasca Sfanta Rusie”,imi provoaca ,o greata,pe care nu o pot exprima,dar vad ca mai exista nostalgici prosovietici,cred ca acestia traiesc uintr-o lume paralela fata de cele ce se intimpla in Romania Reala,somnul ratiunii care se face simtit de dupa alegerile generale din 2004,naste monstrii,in milweniul 3.Pacat,ce legatura are Statul Israel in toata acea „tirada” a lui Mihnea Georgescu si Madona,cred ca este o provocare din partea lui Mihnea si ceea ce a scris nu este din convingere si sper sa ma insel.

 6. Alina Velicu Says:

  Oricat te-ai chinui Roxano sa o ridiculizezi prin numarul record de hituri in cei 25 de ani Madonna este de departe in topul vedetelor pop din lumea intreaga.Asta nu poti sa i-o iei indiferent cata ura si schimonoseala ai in tine

 7. gogu Says:

  „Noroc ca Mihnea Georgescu are simtul umorului.” Daca zici tu…

  Ai postat pe 6 aug. un text „Schimbarea la fata. Lumina taborica” la care replica lui Mihnea a fost: „Da, şi mai e şi aniversarea Mariei Barbu…”

  Deci, pe 15 feb., la Academie, e evocat, sa zicem, Maiorescu (n. 15.02.1840), si, la sfirsit, cineva se ridica si zice, „…stiti ca azi e si ziua Andreei Banica!”

 8. Plano Says:

  Ultraortodocsi in Israel? Da, dar…..
  In urma cu ceva ani, cineva neinspirat a tradus gresit in romaneste expresia „Evrei ultraradicali” cu cea de „evrei ultraortodocsi”
  De atunci mai toata presa zice”evrei ultraortodocsi” si multi cititori inteleg ca in Israel exista crestini ultraortodocsi. In realitate ea desemneaza extremismul politic sionist, chiar fundamentalist!

 9. Roxana Iordache Says:

  @octavpelin. Tavi, Mihnea e ironic, ca dovadă că nu ne-a onorat cu simpatica-i prezenţă. 🙂

  @Alina Velicu. Calmează-te! 🙂

  @gogu. Life is so complicated! 🙂 Dar chiar s-a nimerit să fie şi aniversarea Mariei Barbu, un atu pentru Mihnea Georgescu. 🙂

  @Plano. Repet, este un termen generic,

 10. Presedinte al Boborului Says:

  Mihnea stie unde sa linga si linge unde si cum trebuie, nu este prost, de asta nu vom scapa usor. Mihnea este germenul noii clase politice, Mihnea vine pe un fond cultural minutios pregatit ..

 11. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Roxana,

  Mulţumesc pentru articolul echilibrat şi de bun simţ!

  Am fost plecat, de aceea nu ţi-am putut răspunde mai repede.

  Asocierea cu o artistă desăvârşită şi un Spirit Liber cum este Madonna este onorantă în cel mai înalt grad pentru mine.

  Îţi mulţumesc încă o dată pentru superbul articol! Mă simt onorat!

 12. toader Says:

  eu sunt de acord cu presedintele.

 13. dinu Says:

  @
  Roxana

  …cine-i Madona? Care Madona? A cui Madona? ….este vorba de celebra pictura a lui Rafael, „Madona Sixtina”? 😀

  @
  Alina Velicu

  unii fac auditii muzicale, altii asculta muzica, altii…. dupa cum vedeti exista o mare diversitate de optiuni. Lundu-ma dupa nr de copii muzicale vandute de catre Madona -gurista pt mine- se pare ca sunteti net superiori …ca numar… 😦

  Permiti-i proprietarului blogului sa poata face auditie, la domnia sa acasa!, cu muzica pe care o „intelege” si sa-si exprime, tot la domnia sa acasa, punctul de vedere fata de un subiect.
  Faptul ca usa este deschisa oricui dorestept a intra, intru-a „carcotii”- atentie!- poate fi si o capcana. ….selectia naturala…! dupa reguli si criterii, multe, nescrise. …”bun simt elementar”, „7 ani de-acasa”, etc.

 14. Roxana Iordache Says:

  @Mihnea Georgescu. Câtă diplomaţia poţi să ai în sângele tău! 🙂

  @toader. Care preşedinte, Mihnea? 🙂

  @dinu. Sângele albastru nu se dezminte. 🙂

 15. dinu Says:

  @
  Roxana

  referitor la intrebarea ta, nu am o parere. Am doar o banala certitudine… in acest caz. 🙂 ….urasc cand am certitudini! 🙂

  …pt unele „lucruri” trebuie sa multumim si Providentei Ceresti. Nu este „vina” noastra ……exclusiva. 🙂

 16. Roxana Iordache Says:

  @dinu. Mereu trebuie mulţumit. 🙂

 17. toader Says:

  nu, eu sunt de acord cu presedintele boborului : mihnea georgescu e un lingau si nimic mai mult. nu mi se pare important subiectul.

 18. Roxana Iordache Says:

  @toader. Dane, Mihnea e un fenomen. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: