GO FUCK YOURSELF MARK GRAY! DECIZIA SE IA ÎN ROMÂNIA

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, conform NewsIn, că „reconfirmarea în funcţie a procurorului-şef al DNA va fi un caz test pentru angajamentul reînnoit al autorităţilor române”.

Papagalul britanic, mai înainte să repete mecanic o prostie, rezultată dintr-o necunoaştere crasă a situaţiei sistemului judiciar din România, ori se informa, ori mai bine se abţinea de la afirmaţii imbecile.

Afirmaţia denotă mentalitatea, intolerabilă, de vătaf al noii URSS, ai căror noi comisari de tip sovietic îşi permit să intervină, brutal, în activitatea judecătorească din România, dând indicaţii preţioase cu privire la hotărârile care trebuie luate.

Mark Gray putea face un minim efort de informare ca să afle că DNA este un instrument de poliţie politică şi o insultă la adresa competenţei procurorului – vezi, în acest sens, soluţiile luate paralel cu Codul Penal, cum arată vechiul raport al Inspecţiei Judiciare a CSM, dar şi cel ce se finalizează acum.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene manifestă o aroganţă patetică, care trebuie să primească o replică. Tăcerea sau aprobarea denotă o mentalitate slugarnică lamentabilă. Caracteristică unor ONG-uri dintre care cel puţin unul predică anticorupţia, dar s-a nutrit frizând corupţia, vezi cazul SAR – care-şi zice Societatea Academică Română-Freedom House.

PRIORITATEA LUI BĂSESCU E SUSŢINEREA DIN PARTEA PNL

Daniel Morar e un păpuşar impertinent, care manipulează actul judiciar sau cel puţin, patronează manipularea actului judiciar, prin intermediul unor subordonaţi la fel de malversaţi, ca Doru Ţuluş. Acum, Morar îşi închipuie că îl poate şantaja pe preşedintele Băsescu, ameninţând că dacă nu e reconfirmat, va devoala „presiunile” la care a fost supus şi la care s-a supus cu supuşenie, şi va dezvălui faptul că nu DNA, ci Preşedinţia ţării a livrat presei manufactura „Remeş-Mureşan”.

Ca şi cum Băsescu ar fi atât de slab încât să cedeze la un asemenea şantaj de doi bani, care n-ar face decât să evidenţieze caracterul zero al delatorului executant. Şi ca şi cum Cătălin Predoiu ar fi atât de insignifiant încât să se lase manipulat.

Declaraţia jenantă a lui Mark Gray nu trebuie să influenţeze decizia din România. Pentru însănătoşirea sistemului judiciar, trebuie schimbată, în primul rând, putreziciunea de la DNA, atât de lăudată de Comisia Europeană încât ar merita să le-o trimitem, împachetată.

Preşedintele Băsescu e interesat acum de al doilea mandat. N-are nici un interes ca să apară noi scandaluri şi să fie reactivate cele vechi legate de poliţia politică a DNA. El ştie foarte bine că nu e votat la Comisia Europeană, ci în România.

Şi dacă vrea să fie preşedinte şi după 2009, trebuie să aibă o susţinere electorală semnificativă, fără de care declaraţiile de susţinere din partea lui Mark Gray s-ar transforma, rapid, în necrolog prezidenţial. Deci, Băsescu are tot interesul să se liniştească apele la DNA.

Unii susţin că preşedintele Băsescu i-ar face plăceri erotice premierului Tăriceanu pentru a fi reconfirmat Morar, după care să-i execute pe unii miniştri liberali cu dosare penale fabricate la DNA. Afirmaţia pare mai degrabă rezultatul unei judecăţi emoţionale, care eludează datele unei campanii electorale. Nu DNA îi face campanie preşedintelui Băsescu. Şi singur nu poate câştiga. El se delimitează, de altfel, de oricine l-a slujit, dacă un nou interes i-o dictează. Iar interesul lui Băsescu este acum pacea cu PNL. Cel puţin până după alegerile prezidenţiale.

DANIEL MORAL VA FI SCHIMBAT CU UN PROFESIONIST INTEGRU

Este previzibil că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu va lua decizia schimbării lui Daniel Morar, cu un profesionist veritabil – discret, integru, determinat şi capabil să imprime DNA ritmul corect al activităţii judiciare lepădate de orice influenţă politică. Are mai multe opţiuni, care să ţină, totodată, seama de starea de spirit a procurorilor DNA, a căror imagine este grav compromisă la ora actuală. Şi pentru care profesioniştii n-au decât vina că sunt conduşi, încă, de personaje ca Morar şi Ţuluş.

Rezolvarea profesionistă a blocajului politic în care se găseşte sistemul judiciar din România trebuie să se facă exclusiv în ţară, pentru interesele României, nu ale Comisiei Europene paralele cu informarea corectă. Abia dacă se ia decizia de schimbare a lui Daniel Morar cu o persoană pertinentă se răspunde şi solicitării Comisiei Europene privind depolitizarea Justiţiei. Numai că Justiţia e politizată şi altfel decât prezintă, extrem de parţial, Raportul de ţară.

Există suficienţi magistraţi profesionişti care să spele obrazul DNA şi să ajute la eliberarea justiţiei de sub comanda politică. Inclusiv a celei de la Bruxelles. Şi spre laudele Comisiei Europene, care trebuie pusă în situaţia de a recunoaşte statutul României de egal între egalii Uniunii Europene.

P.S. Nu l-am auzit pe Mark Gray condamnând Italia pentru legiferarea eschivei ministeriale în faţa actului judiciar. În schimb,  vorbeşte ca să se afle-n treabă despre România.

30 răspunsuri to “GO FUCK YOURSELF MARK GRAY! DECIZIA SE IA ÎN ROMÂNIA”

 1. alexandru petria Says:

  Nu el este de vină. Mama lui.

 2. moshcalifar Says:

  Mananca si gura lui o bucata de cozonac Roxana. Ca are cine sa-i plateasca pentru declaratiile astea dezinteresate. Baietii sunt la post.

 3. Roxana Iordache Says:

  @alexandru petria. Alexandre, votaţi Ciutacu! 🙂 Întru sterilizarea mamei imbecililor.

  @moshcalifar. Moşule, dar chiar aşa tâmpiţi suntem să tolerăm declaraţii mituite, pe motiv de anticorupţie?!

 4. amnezia Says:

  Nu prea cred.

  Mentinerea in functie a lui Morar este aparata si de Dragos Kos, presedintele Grupului de State Impotriva Coruptiei din Consiliul Europei (GRECO). El a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca inlocuirea lui Morar din functie „va duce la slabirea DNA, pentru ca procurorii vor invata o lectie foarte simpla: daca imi fac treaba in mod corect, impartial si independent, voi fi si eu demis la finalul mandatului. Este un mesaj foarte trist pentru o institutie ca DNA”, avertizeaza Kos.

  „Politicienii romani au de luat o decizie foarte simpla: sa faca un pas inainte prin mentinerea lui Morar sau sa faca mai multi pasi inapoi si sa se ajunga la situatia in care chiar nu mai exista nicio speranta in lupta anticoruptie din Romania”, a spus presedintele GRECO, precizand ca eventuala schimbare din functie a lui Morar ar fi reflectata negativ in urmatorul raport al Comisiei Europene.

 5. amnezia Says:

  Cit despre ONG-uri:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-3768104-update-coalitia-pentru-guvernare-curata-vrea-scris-morar-kovesi-nu-vor-schimbati.htm

 6. J o h n s o n Says:

  Pitpalacul Gray isi joaca rolul,nu mai aruncati cu pietre in el.
  Scenaristul trebuie hulit.Iar el se afla la Cotroceni.Basescu pe de-o parte solicita Comisiei sa faca presiuni pentru Morar reconfirmat.Pe partea cealalta dorind sa-si asigure iesirea din izolarea pe plan intern simuleaza o posibila impacare cu liberalii oferindu-le la schimb „protectia” la eventuale atacuri ale presei portocalii si ale stolobocilor disperati.Ce va face Basescu ? Va da verde demiterii lui Morar aratandu-le astfel liberalilor ca ” in ciuda presiunilor de la Comisie,am mers pe mana voastra…ce vreti mai mult de-atata ? ) In felul asta le va inchide gura carcotasilor(mie niciodata 😡 ),PSD si el va rasufla usurat ca au scapat de-o marioneta periculoasa a matrozului si uite asa matrozul va juca la doua capete:primul venit = primul servit.Cine sare primul in barca lui,PNL sau PSD va beneficia de „protectie pe termen limitat” si este posibil sa primeasca si postul de viitor premier.Atitudinea lui Basescu este una de recuperator,de interlop care asigura protectia celor care platesc intr-un fel sau altul.Basescu e mai degraba un ciumec de Piata Chiliei decat un presedinte de tara membra UE,este un santajist si-un om lipsit de cuvant.Repet,cine intra in hora cu el usor n-o sa-i fie,vedeti ce-au patimit liberalii in ultimii 4 ani.

 7. Presedinte al Boborului Says:

  – Asta este tonomatul lui Base? Io fi bagat-o pe duduia in cotet si acu latra si el, aoeloo nu vezi ce moaca de imbecil sovietic are….

  dar are si nitica dreptate…

 8. Alexandru Dumitraşcu Says:

  Cred că există două variante: ori nu cunoştea situaţia şi a vorbit ca prostul,
  ori este părtinitor: atunci e şi mai grav.

 9. Alexandru Dumitraşcu Says:

  Cred că există două variante: ori nu cunoştea situaţia şi a vorbit ca prostul,
  ori este părtinitor: atunci e şi mai grav.

  (Ai idee de ce nu pot comenta din Firefox, şi merge să comentez doar din Internet explorer?)

 10. Roxana Iordache Says:

  @amnezia. Consiliul Europei, what a great fat shit! Iar coaliţia pentru o guvernare curată, mai întâi să se şteargă la gură. Cu hârtie igienică.

  @Johnson. Nu uita datele alegerilor.

  @Presedinte al Boborului. Nevoie mare!

  @Alexandru Dumitraşcu. Fiind purtător de cuvânt, a exprimat o poziţie părtinitpare, venită din necunoaştere a situaţiei.

  Nu ştiu de ce nu poţi comenta, poate ne ajută un specialist IT.

 11. tasurinchi Says:

  stiu ca scriu degeaba, roxana, la tema asta, insa intre ceea ce spune un politician roman, oricare, si csm, pe de o parte, si ceea ce spune comisia europeana aleg ultima varianta. nu de alta, dar noi am ales sa jucam dupa regulile lor, nu ne-au obligat. iar faptul ca numesti ue noua urss ma face sa ma gandesc serios daca mai intru pe aici. mai degraba citesc a suta oara arhipelagul gulag, nu de alta, dar vad ca memoria e scurta prin romanika si sa nu patesc si eu la fel…

 12. Marius Mina Says:

  @Alex, ptr ca asta e noua regula UE , vor numai in IE nu si in Firefox 🙂
  @Rox, cand v-am avertizat ca o s ava iasa UE pe nas….tu ai fost printre putitnii care mi-ai dat dreptate ! Cu ce se intampla in Italia(neofascismul la el acasa) si implementarea socialismului cu tenta europeana la nivelul intregii comunitati am acum certitudinea ca UiE se apropie rapid de un esec masiv.Economic si POLITIC, mai ales politic.Economia a luat-o deja la vale.Ieri compania SIEMENS a anuntat disponibilizarea a 17000 de muncitori, alte 50 de companii germane si-ai inchis portile in acest an.Viitorul pare roz…daca Germania motorul economiei europene da rateuri …imaginati-va ce se va intampla cu surogatele economice…de Romania nici numai pomenesc. 2009 va fi anul de soc al economiei mondiale.

 13. Marius Mina Says:

  In contrapartida , guvernatorul statului New York a anuntat oficial
  (live on tv) ca statul se afla in faliment! There u go..

 14. Marius Mina Says:

  Ciutacu a primit o lectie usturatoare de jurnalism de la Cristoiu 31 Iulie 2008, 7plus

  Aroganta si ura nutrita fata de Traian Basescu i-au jucat feste jurnalistului Victor Ciutacu. Prezent la emisiunea ‘Sinteza zilei’, redactorul sef al Jurnalului National a fost pus la colt de analistul Ion Cristoiu. Dupa ce, pret de o ora, a infierat cu minie proletara iesirea presedintelui, care si-a permis sa i se adreseze unui sinistrat cu sintagma ‘bolsevic de ultima speta’, Ciutacu a aflat cu stupoare ca ‘amaritul’ era de fapt un jurnalist din presa locala.

  Mai mult, informatia privind apartenenta barbatului la tagma ziaristilor a fost extrasa de Cristoiu chiar din paginile Jurnalului National. Enervat, Ciutacu l-a acuzat pe maestru ca strica imaginea renumitului cotidian, prezentindu-l ca pe un ziar slab. Uita insa un lucru esential: nu stia ce scrie in propriul ziar.

  Sursa: 7plus

 15. Marius Mina Says:

  Astia de la 7+ numai au subiecte de cand l-au vazut pe Basescu „schimbat la fatza”…..:)

 16. Marius Mina Says:

  @MARK GREY don’t go fuckyourself….somebody else has to do it –fuck you Mark! 🙂

 17. Semantic Says:

  @Roxana,
  i told you so

 18. gogu Says:

  Excelent textul asta! Ma gindesc cum ar fi fost sa-l citesc in presa scrisa pe hirtie de ziar, in JN sau Cotidianul sau EvZ sau, de ce nu, in RL? Sau, macar, pe Hot News.ro, alaturi de „De ce intervine UE in cazul Morar!” de Dan Tapalaga. Ca de aia e presa libera, sa reflecte mai multe puncte de vedere.

  @Alexandru Dumitrascu. Incearca sa descarci si sa instalezi ultima versiune Firefox 3.0.1 for Windows English US, 7.8 MB.

 19. J o h n s o n Says:

  Comisia Europeana e dominata de membri PPE care fac politica filialei din Bucuresti.Din declaratiile lor publice rezulta ca-i vor la putere in viitorul mandat ceea ce e bine si pentru ei.S-au saturat sa fie reprezentantii unor papagali „repede vorbitori” in PE. 😕

 20. Roxana Iordache Says:

  @tasurinchi. Vali, dacă sunt reguli, de ce nu le aplică şi la ei? Mie-mi e simpatic Berlusconi, dar asta nu mă-mpiedică să observ că băieţii de la UE nu au deranjat cu nimic Italia după legiferarea impunităţii ministeriale.

  Şi dacă tu negi evidenţa în privinţa DNA e problema ta. Mie niciodată nu mi-au plăcut stăpânii, nici şefii.

  Iar în privinţa intratului pe aici şi a lui Soljeniţîn, poate îl citeşti şi pe Bukovski sau poate spui că n-are rost să ţii seama de el când numeşte UE, noua URSS? Iar comportamentul unor comisari europeni nu asta denotă? Cine-şi închipuie că sunt ei, după ce pe vremea comunismului n-au ridicat un deget pentru noi, nu s-au mai scandalizat nici de justiţia, nici de poliţia politică?! Dimpotrivă, ziceau că minţim noi şi că de fapt comunismul e raiul pe pământ, pe care nu-l merităm. Îl meritau ei.

  @Marius Mina. Cumva, ieşim noi şi din asta. În privinţa fiţuicii pe care o citezi, cu ce naiba să-şi facă tiraj, dacă nu cu Ciutacu?

  @gogu. Eşti dulce. Fiecare are politica lui editorială se se pare că nu rimez cu nici una. 🙂

  @Johnson. PPE, ce degradare!

 21. Amazonul Says:

  Constructie politica:

  1) Vizita lui Traian Basescu nu are rostul de a rezolva problema cetatenilor romani, ci de a-i rezolva o problema lui Berlusconi, aflat in gura intregii Europe.

  2) Pozitia lui Barosso fata de chestiunea DNA este rezultatul si al persuasiunii lui Berlusconi, acesta promitand sa repete sprijinul din 2004 pentru realegerea sa ca Presedinte al Colegiului Comisarilor.

  3) Toata aceasta chestiune cu prezentarea pozitiva a DNA este rezultatul sprijinului unei parti a popularilor europeni pentru Traian Basescu. La aceasta trebuie adaugat, desigur, si lobby-ul realizat de Monica Macovei si sprijinul de la Londra pentru agenta lor.

 22. olimpiu Says:

  dac toti transilvanenii ar fi ca Daniel Morar si Emil Boc, m-as declara ungur la recensamant

 23. olimpiu Says:

  si inca ceva bine zis in titlu!!!

 24. Roxana Iordache Says:

  @Amazonul. Bun venit! Ceea ce scrii denotă o informare riguroasă. Din surse aproape directe. Sau chiar directe.

  @olimpiu. 😆

 25. tasurinchi Says:

  pe rand:
  din cate stiu, organisme ale ue au sanctionat ceea ce fac italienii.
  nu-s expert in dna, cert e ca pentru mine e clar ca daca psd vrea un lucru, nu-mi miroase bine. iar argumentele tale seamna infricosator de mult cu cele ale pesedeilor… aici e chestie simpla de management: nu schimbi un sef daca institutia merge. iar comisia europeana zice ca merge. punct. n-are nici o treaba cu politica.
  nu am apelat la soljenitin uzand de sofismul autoritatii, ca tu sa poti face la fel, ci doar ca sa fac un recurs la memorie, iar a compara ue cu urss e o aberatie, oricine o spune, sau cel putin, pentru ca tot am fost prin stagira, o simpla falsa analogie. iar daca incepi cu argumente gen „după ce pe vremea comunismului n-au ridicat un deget pentru noi”, cred ca poti incepe cu a imputa romanilor ca s-au retras din dacia si ne-au lasat pe mana barbarilor

 26. Roxana Iordache Says:

  @tasurinchi. Vali, e dezamăgitor modul în care anexezi gândirea oamenilor.

  Ce sofism ai trântit! Iar aia cu romanii e chiar convingătoare. 🙂

 27. tasurinchi Says:

  bun, asta-i raspuns, roxana?

 28. Presedinte al Boborului Says:

  doar dobitoci nu au vazut show-ul tariceano-basit, au pus botul acu sa traga la greu consecintele.

  De fapt, s-a vazut pe A3 (luni si marti) dezbaterile Cristoiu&co, adesea m-am întrebat ce cauta Cristoiu (profesionist) alaturi de ixtericul stan, de ciutacu si gâdea (bunicel dar lichea acest gâdea),dar.. si Paler fusa….

 29. octavpelin Says:

  A primit si acest comisar tainul de la Zeus,ca sa dea bine in tara pentru niste puncte la sondaje.

 30. Radu Humor Says:

  Deoarece de abia acum am intrat pe acest subiect,nu pot sa nu te felicit ptr.asemenea articol.Vorba cuiva,daca era intr-un ziar,se incadra la lovitura de presa,asa te confirma ca o excelenta analista pe probleme de politica si as vrea sa cred,ca nu-i o intimplare fericita.Oricum,felicitari si cit mai multe asemenea rationamente,iar daca uneori realitatea nu te confirma vina e doar a ei !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: