PSD ŞI PD-L, BACK TO FSN

Impresia mea e că Vasile Dâncu a meritat-o, pentru că – fapt ciudat pentru o minte strategică – a fost pe punctul să-i pună PSD pe tavă preşedintelui Băsescu. La moţiunea de cenzură a PSD şi ulterior.

 

Nu pot fi, însă, de acord cu decapitări pretextuale. OK, l-au dizolvat, n-aveau cum să-l decoreze pentru rezultate. Dar e foarte prost când un partid refuză să-şi dezbată politica de alianţe şi exclude ab initio vreo ipoteză de lucru. Vasile Dâncu are dreptate, PSD ar trebui să ia foarte serios în calcul – pe toate feţele – ipoteza unei alianţe cu PD-L. Ar fi naturală!

 

De altfel, poate face joncţiunea, nu i-ar sta rău la PD-L, i-ar da un pic de personalitate. Mă tem, însă, că nu ar accepta preşedintele Băsescu o minte ca a lui Dâncu, la partiduleţul din lesa prezidenţială.

 

Iar oportunismul preşedintelui PSD, Mircea Geoană, e penibil. După ce s-a aliat cu dâncologii la moţiunea de cenzură contra PNL, a cârmit-o spre iliescieni. Sincer, mie tare îmi convine ca Mircea Geoană să rămână preşedintele PSD, pentru că PNL joacă PSD-ul pe degete.

 

Lui Vasile Dâncu nu-i place asta, ştiu. E greu de suportat, mă pun în pielea lor. Ar prefera ca preşedintele Băsescu să fie cel ce joacă pe degete PSD. Asta chiar nu ştiu de ce. Şi nu-i vorba de percepţii emoţionale. Ci de profituri politice şi electorale.

 

Chiar m-ar interesa de ce consideră dâncologii  mai oportună o alianţă PSD-PD-L, decât una PSD-PNL.

 

Ultima e contra naturii, dar s-au mai văzut monstruoase coaliţii profitabile istoric pentru ţară.

 

Oricum, PNL, „prin noi înşine”!

 

Penibilul Emil Boc, prin populismele extreme pe care le declamă referitor la compensaţiile pentru creşterea preţurilor (!) lubrefiază ideal contactul PSD-PD-L. Back to FSN!

 

UPDATE. Radu Berceanu a declarat, la emisiunea „Realitatea zilei”, că PD-L i-ar primi pe cei din grupul de la Cluj. Anterior, Ioan Rus declarase că ei sunt de stânga şi n-ar pleca într-un partid de dreapta. Dar de dreapta stângii? Mai ales că, la afirmaţia realizatorului Răzvan Dumitrescu privind faptul că şi PD a fost de stânga şi a trecut la dreapta, Radu Berceanu a răspuns simplu: Da. Să fiţi fericiţi şi să aveţi casă de piatră, băieţi!

14 răspunsuri to “PSD ŞI PD-L, BACK TO FSN”

 1. J o h n s o n Says:

  Exact ca doi praduitori crescuti la scoala de hoti a FSN intrati la furat intr-o tara fara caini.
  ” Tu ia-o la dreapta,eu o iau la stanga,ne intalnim la iesire peste 20 de ani ”

  Cam despre asta e vorba daca senatorii de carton asfaltic de la EvZ si deontologii proletcultisti ai Realitatii n-au aflat inca 👿

 2. Marius Mina Says:

  Singura solutie pentru ca Basescu sa poata obtine puterea deplina, majoritatea in parlament , numeste un prim ministru de la PSD pe care evident o sa-l poata controla prin agentul GEOANA(secretul legaturilor nefiresti dintre PSD si Traian Basescu) Este deja tardiv dar inca posibil ca guvernul sa dea drumul la cainii justitiei, nu sa se mai lase timorat de actiuni debranstate de la realitatea DMA ului basestoid.E timpul sa-ntelegem istoria de maine, e timpul ca Elena Udrea , Emil Boc, Videanu ,si de ce nu Basescu, sa treaca pragul parchetelor …Numai pentru 5% din valoarea prejudiciului cauzat de acesti „sfinti” ai social democratiei populare, nu le-ar ajunge doua vieti sa-si ispaseasca anii de puscarfie…
  Liberalii trebuie sa-si asume cursul istoriei pe sabia lor, nu aliante , nu compromisuri.Dar dupa cum s-au comportat pina acum se pare ca le place atat de multa la butoanele puterii incat vor gresi din nou combinandu-se cu PSD, o greseala care le poata fi fatala.
  Corb la corb nu-si scoate trandafirul de la butoniera, n-asa?

 3. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Marius. Corect!:)

 4. Ovidiu Says:

  PAI ACOLO AU FOST

  http://stirea.wordpress.com/

 5. Marius Mina Says:

  @Roxana- ptr relaxare
  http://www.imeem.com/people/u4WUiWb/video/u1TxRNZh/marius_mina_ny_state_of_mind_2008_shortfilm_video/

 6. toader Says:

  traiasca mirceaaa geoanaaa!

 7. Marius Mina Says:

  @Dane

  Cu soacra sa?

 8. toader Says:

  shhh. taci din gura. merge in directia cea buna.

 9. Victor Says:

  Eh face pesedeul un drac alianta cu pedele. Cat este Iliescu acolo nu se face nici o alianta de genul asta. De cate ori sa-ti spun?

  PS. E buna tactica „agita-i drace” dar „penele prin voi insiva” adica 14% conf. sondajelor…

 10. toader Says:

  exista doi oameni in tara asta care au capacitatea de a face volta si a negocia cu cel mai aprig dusman : basescu si iliescu. deci nu zi nu pana nu vezi in ziua juramantului noul guvern.

 11. alexandru petria Says:

  Din cauza machitorului de la Cotroceni, Coalitia o să fie PSD- PNL.

 12. Roxana Iordache Says:

  @Marius. Şi cu Mihaela:)

  @toader. Bună-bună!:) Cei doi, da, foarte corect, aşa e!

  @Victor! Cât am fost plecată, m-am gândit să te găsesc aici când vin. Acum iar trebuie să plec un pic, dar când te văd p-acilea, nici nu-mi mai vine să plec, fiindcă mi-a fost dor de tine. Nici n-am fost să văd ce mi-ai răspuns la tine pe blog, că m-am luat de Ilici al tău şi de-aici şi replica ta cu 14 la sută, Păi aşa erau sondajele şi înainte de locale şi rezultatele sunt la 20. Aşa că … Sweety, PNL poate să facă orice:)

 13. Darius Says:

  Mie nu-mi convine sa ramana Mircea Geoana. Da deloc. 😉

 14. Roxana Iordache Says:

  @Darius. Te cred;)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: