VADIM TUDOR CERE NEPROMULGAREA LEGII FUNAR-GHIŞE

Foto:  Mediafax

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea care obligă posturile radio şi tv să difuzeze ştiri pozitive şi ştiri negative în pondere egală, care îi are ca autori pe senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe.

Liderul PRM a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, deşi este „bine intenţionată”, iniţiativa legislativă de modificare a Legii audiovizualului este „neclară şi incompletă, lăsând loc la interpretări nedorite” şi conţine o formulare „ambiguă şi deficitară”, care a dat naştere la reacţii de-a dreptul isterice.

„Nu e vorba de nici o instituire a cenzurii, ci, pur şi simplu, de necesitatea unei mai mari responsabilităţi în difuzarea informaţiilor şi programelor de către posturile de televiziune şi de radio. Mai pe înţelesul tuturor, se impune discernământ”, a spus, pe de altă parte, senatorul.

În opinia acestuia, ambiguităţile şi confuziile au fost generate de antiteza dintre „ştiri cu teme pozitive” şi „ştiri cu teme negative”.

„Cine stabileşte unde trebuie pus semnul plus şi unde trebuie pus semnul minus? Ce-i aia pozitiv şi ce-i aia negativ? Ce facem cu celelalte genuri gazetăreşti şi programe, în afara ştirilor, cum ar fi reportajele sau emisiunile ce conţin scene de violenţă extremă, ori filmele horror, care, toate, pot induce o psihoză în sufletul populaţiei?”, a mai spus Vadim Tudor.

El a susţinut că persoanele care s-au repezit să „facă praf” legea nici nu au citit-o şi că în acest caz nu este vorba despre cenzură, menţionând că ştie despre ce vorbeşte, fiindcă a suportat „rigorile cenzurii”, a fost interzis în presa scrisă, la radio şi televiziune, în perioada 1979-1989, de 5 ori, iar volumul său de versuri „Saturnalii” a fost retras din librării şi biblioteci, în anul 1984.

Preşedintele PRM a afirmat că Funar are „un stil” să vină cu „o mie de propuneri, să potcovească purici morţi”, Vadim Tudor declarându-se nemulţumit de faptul că Funar l-a făcut, astfel, să piardă timp ca să dea explicaţii. El a spus, totuşi, că expunerea de motive este „destul de convingătoare”, deşi s-a văzut că niciunul dintre iniţiatori nu este jurnalist sau jurist.

În continuare, el a arătat că presa românească este în căutarea de senzaţional şi a susţinut că ar trebui ca măcar postul public de televiziune „să păstreze o proporţie mai decentă” între ştirile pozitive şi cele negative.

„E inutil să mai precizez că domnul Gheorghe Funar nu m-a informat cu privire la această lege, pe care eu, unul, l-aş fi sfătuit să o formuleze altfel, sau, poate, să n-o mai propună deloc. Dar, pentru a pune capăt acestor discuţii, care s-au inflamat şi riscă să degenereze, mai ales că ţara are probleme mult mai importante, am decis să-i cer eu, public, lui Traian Băsescu să nu promulge Legea respectivă”, a declarat liderul PRM.

Senatorul PRM Gheorghe Funar, unul dintre iniţiatorii legii de modificare a CNA, a acuzat, vineri, într-o conferinţă de presă, opozanţii proiectului şi presa de instigare la nesupunere civică şi nerespectarea legii.

Senatorul PRM a explicat că ideile din lege se regăsesc în Directiva UE nr. 65/ 11.12.2007 adoptată de Parlamentul European, care face referire la difuzarea programelor de radio şi televiziune.

MEDIAFAX

11 răspunsuri to “VADIM TUDOR CERE NEPROMULGAREA LEGII FUNAR-GHIŞE”

 1. alex.dumitrascu Says:

  CVT are doua mari carente personale.
  – in loc sa-i lase pe altii sa-l aprecieze se lauda cateodata singur.
  – pripaseste tot soiul de ciudati, si din cauza asta partidul lui arata cateodata ca o menajerie. Este pacat fiindca acolo sunt si multi oameni de calitate.

 2. Roxana Iordache Says:

  @alex.dumitrascu. Prof. Gh. Buzatu.

 3. Presedinte al Boborului Says:

  legea asta este necesara ptr ca;

  media nu mai infomreaua ci dezinformesaz cumplit, sub masca acidnetelor si violurilor, ca sa nu vb de tonomatele gen A3

  Eu ma declar, scârbit de aceasta presa care nu ma mai reprezinta , sa dispara aceasta palga , prefer una stainista de care ma pot proteja, decât o asemena pefidie,

  Aviz presarilor, acestor javrel bolsevice care ne sufoca,

 4. alex.dumitrascu Says:

  @Presedinte al Boborului :
  ………………………………..
  Eu ma declar, scârbit de aceasta presa care nu ma mai reprezinta
  ………………………………..

  Intreb si eu:
  Da de ce sa te reprezinte, ce e presedinte?

 5. Victor Says:

  Roxana, l-ai reactivat si pe Vadim? Zice bine dar zice degeaba. Cine naiba il mai asculta cand este clar ca de la toamna va iesi la pensie? :))

 6. nicolae Says:

  Fara sa evalueze consecintele unei asemenea legi, cei doi saltimbanci politici, i-au dat o lovitura de moarte lui Felix motanu. Pai va imaginati ce vor face “ciutacii” de la antene dupa ce legea va fi promulgata ? Vor fi obligati ca o stire, comentariu, elucubratie, delir, orice, spus negativ despre Basescu, sa fie urmata de o alta pozitiva. Garantat, “cristoii” lui Gidea daca nu fac icter negru in cel mai fericit caz se vor umple de psoriazis. Sa-l vedeti si pe nebunica, rudotel, cind va fi el invitat la soricel, la OTV, cum va debita cu spume, una alba, una neagra, despre Basescu, bineinteles.
  Mare fraier ar fi Basescu daca n-ar promulga aceasta lege, asa inepta cum au conceput-o cei doi, dupa chipul si asemanarea lor. Aceasta lege, impotriva scopurilor urmarite de initiatorii ei, este naucitoare pentru comentatorii ce intra in categoria “mancatorilor de rahat”. Pai sa-l obligi pe un astfel de individ, ce e’nvatat sa manince rahat cu lingura, sa alterneze una de rahat, una de frisca si tot asa, sa nu i se aplece, nu-l apuca ciroza ? De’asta zic, presedintele trebuie grabnic s-o promulge, cu atit mai mult cu cit este expresia gandirii filozofice a PSD-lui, exprimata prin avizul favorabil dat la comisie de Adrian Paunescu, Ghise, de la partidul de guvernamint, iar Funar de la PRM.

 7. alexandru petria Says:

  E gata cu ei. Şi e bine.

 8. cvasiloxodroma001 Says:

  Urla blogurile citind perceptia asa-zisilor jurnalisti despre Romania ilustrata de stirile prezentate tot de ei pina acum. Ce percep eu cind nu ma uit la stiri, intereseaza pe cineva ? O dezindustrializare progresiva, o lipsa grava de protectie sociala, sanitara, economica si culturala-nationala, ca atentate repetate la demnitatea si sperantele de viata decenta ale cetatenilor României. Precum si deprofesionalizarea in masa si impostura actul de justitie, favorabil generarii si amplificarii coruptiei. Dar si o asa-zisa politica de educatie prin învatamînt, media si prin actul de cultura, in fapt promovarea mascata a unor curente si secte periculoase, toate menite sa duca la distrugerea sau îndepartarea din tara a generatiilor tinere. Un genocid programat în domeniile sanatatii, formarii si planificarii fortei de munca si redistribuirii proprietatii, toate menite sa distruga generatia în vîrsta si sa-i extermine sau sa-i transforme, pe majoritate românilor apti de munca, în someri fara alocatie de somaj. Sumbinarea programata a egalitatii cetatenilor, a dreptului la afirmare neîngradita în toate domeniile, inclusiv politic, la protectie sociala reala, la sanatate si instructie, la justitie, precum si la libertatea de exercitare a drepturilor cetatenesti. Dispret fara limita fata de initiativa si munca cinstita, fata de talentul si spiritul creativ, considerat drept singurul liant care duce la unificarea, bunastarea unei societati bine orînduite si conduse.

 9. Roxana Iordache Says:

  @nicolae. Bun venit! Aveţi dreptate, toţi sunt urâţi, proşti şi ticăloşi, numai Băsescu e frumos, deştept şi moral:)

  @alexandru petria. Cu care ei?!:)

  @cvasiloxodroma001. Domnule Vasilescu, Apocalypse, now!:)

 10. alex.dumitrascu Says:

  „Fara sa evalueze consecintele unei asemenea legi, cei doi saltimbanci politici, i-au dat o lovitura de moarte lui Felix motanu’

  Teapa o iau de regula prostii, care musca si se compromit. In general sunt fosti lipitori de afise deveniti peste noapte referenti la primarie.

 11. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

      DUPA EXPOZITIA NAZISTA UNA COMUNISTA
                                                          Reinceperea scandalului la ICR,New York
                                                                  
      La  New York in capitala artistica , politica si financiara a lumii, nu departe de Wall Street sa deschis o expozitie desantat comunista. Sa nu credeti ca ea este organizata de centrul cultural cubanez, propaganda lui Chavez sau agenti nord coreieni. NU. Ea  este organizata de regimul de la Bucuresti, a lui Traian Basescu
  Expozitia se cheama „Appoiment with History”  si are loc la galeria Lombard Fried Projects, in cartierul celor mai importante galerii americane,Chelsea 
  Schema acestui eveniment propagandistic extremist este  simpla, dar greu de suportat, in special pentru cei care au cunoscut comunismul, pe propria piele. Ambianta sonora este asigurata de citirea repetitiva in limba germana a Manifestului Comunist  creiat de Marx si Engels in 1848. Un numar de12-15  tablouri avind „lait motif ” steaguri rosii ,prezinta delirul revolutionar.La o privire mai atenta este vorba este de o singura demonstratie, care confrunta politia in diferite unghiuri si ipostaze. Integrate sunt alte alte aglomerari umane . probabil de la alte demonstatii de acelas fel. ,Despre aceasta expozitie nu se poate face nici un comentariu artistic sau estetic , pentru ca lipsa de talent a asa numitilor artisi, este absoluta. Uratenia este totala .(trebue  remarcat ca  prin comparatie, artistii strazii care au facut expozitia anterioara, sunt niste genii )  . Imbecilitatea acestei manifestari patapieviciane este evidenta. Probabil tocmai de
  aceea este greu, sau chiar imposibil de a gasit, mobilul sau ratiunea acestei aberatii intelectuale. Las cititorului sa citeasca programul evenimentului poate va intelege ceva.
  “In their series of paintings, Vatamanu and Tudor enact processes of collective and personal remembering. The catalyst for the series was an anti-capitalist demonstration the artists witnessed in Basel, with its insignia and banners familiar to them from their youth in [communist] Romania. The compact, small-format paintings are products of a painterly exploration undertaken in quest of a new symbol of communist utopia, which includes its own failures and scars. The artist duo research their motifs of utopian ideologies and their implications for social conditions in archives, schoolbooks, photographs, and propaganda films, and come up with familiar images. lucrarThe audio-installation „Communist Manifesto/Manifestul comunismului” comprises a lectern with live microphone, rows of chairs, and loudspeakers over which a reading of Marx and Engels’ Communist Manifesto (1848) is audible. Overlaying the images, the soundtrack calls on the viewer/listenerto become conscious of ideological stratifications and to question the division of theory and practice.” – Silke Baumann        (informatii despre aceasta expozitie le gasiti la www.icrny.org    sectia events )    „The exhibition is presented with the support of the Romanian Cultural Institute in New York.” Dupa cum vedeti din acest ultim rand, aceasta expozitie este suportata din banii publici,din banii din taxe ale romanilor.Pentru a inchiria un spatiu la o galerie, in acest cartier de elita, timp de o luna de zile, costa in jur de 40.000$. Trebue mentionat ca toate expozitiile si evenimentele culturale ,de la venirea directoarei Corina Suteu sunt facute la galerii,teatre si cinematografe particulre.Este o operatiune de peste o jumatate milion de dolari.Faptul ca ICR, New York are o superba galerie de arta si o sala de spectacole face ca lucrurilr sa fie extrem de suspecte.( Mentionez ca  nici odata inainte de directoratul Patapievici ,nu sa facut vreo actiune culturala in afara perimetrului ICR, pentru a nu se arunca banii pe fereastra ) Desvaluind aceste lucruri este evident ca trebue deschisa imediat o ancheta si acest gang bagat in puscarie.        Revenind la
  expozitia „Appoiment with History” a artistilor Mona Vatamanu si Florin Tudor, care ridica un imn  steagurilor rosii, trebue  remarcat ca in cinci foste tari comuniste, arborarea steagului rosu si insemnelor comuniste,secera si ciocanul ,sunt pedepsite prin lege.Iata ce spune Dl Franco Frattini, European Commissioner of Justice and Internal Affairs; DICTATURA COMUNISTA NU ESTE MAI PUTIN DE CAT DICTATURA NAZISTA RESPONSABILA, PENTRU MOARTEA A ZECI DE MILIOANE DE OAMENI.      Ca si in cazul expozitiei naziste am chemat politia.Rolul politiei nu este de a inchide  o galerie.(In cazul galeriei ICR nu a existat nici o sansa, pentru ca ea are statut diplomatic) ci pentru a aduna probe.Acesre probe sunt necesare cand autoritatile deschid o actiune legala.(In cazul descinderii la expozitia nazista, sa cautat zvastica,singurul element care contravenea legilor statului New York.) Aceasta manifestare incita la violenta , ura de clasa si la rasturnarii sistemului democratic prin forta . Am inceput pregatirea in aceste zile a unei demonstratii a artistilor din fostele tari comuniste.Vom demonstra impotriva expozitiei comuniste in fata misiunii Romane la UN. Am contactat deja vreo 20 de prieteni ,camermani si fotogrrafi care vor face cunoscut lumii evenimentul.  O expozitie nazista si una comunista ,in numai cateva saptamani este prea mult.Cred ca Basescu merge cu provocarea prea departe.                    
                                                              Deva ( Robert Horvath ) New York  

  LA MANIFESTATIA ANTICOMUNISTA, ANTI  BASESCU VOR PARTICIPA; Cuban American Democracy Project              Biyelorussian anticommunist front Russian Anti-Communist Committee                Lithuanian National                                                                                Forest Brothers of Estonia                                  Croatian National Front Free Cuba Fundation                                          Veterans of America  Anticommunista                                                    Hrvatski Nationalni Front Free Burma Coalition                                          Slovac National  PARTY                      Center for Anticommunism                                  Ultra Anticommunist Association Radical  Anticommunist Action Junta Patriotica Cubana Polska Liga Monarchistyczna Solidarnosc Croat Anticcmmunists         PROTEST IMPOTRIVA EXPOZITIEI  COMUNISTE  ICR NEW  YORK                                           ( Appoiment wiith History)      
                     COMUNIST MANIFESTO                             MISIUNEA ROMANIEI  LA NATIUNILE UNITE                                       200 East 38 Street ( at 3 AVENUE )                                          
                 
NEW YORK

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: