DESPRE INFRASTRUCTURĂ

Foto: Mediafax

Ministrul Transporturilor, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, s-a declarat bucuros de faptul că a fost invitat la şedinţa CSAT de miercuri şi a anunţat că la această reuniune s-a decis susţinerea modificării legislaţiei în domeniul exproprierii pentru accelerarea proiectelor de infrastructură.

„Din momentul de faţă, practic, toate resursele care vor fi necesare pentru finalizarea acestor obiective de investiţii vor fi disponibilizate pentru a putea finaliza, până în 2013, această reţea principală de care România are nevoie. De asemenea, s-a luat o decizie de susţinere a modificărilor legii, în special în domeniul exproprierii, pentru a putea accelera proiectele de infrastructură”, a spus Ludovic Orban.

El şi-a manifestat bucuria faţă de faptul că a fost invitat la şedinţa CSAT de către preşedinte şi de către premier.

„Am avut o dezbatere extrem de serioasă şi mă bucur că preşedintele Băsescu şi cu premierul Tăriceanu au considerat necesar să avem această dezbatere, despre o problemă fundamentală pentru dezvoltarea economică a României şi anume dezvoltarea infrastructurii de transport, în special infrastructura de transport rutier şi feroviar”, a afirmat Orban.

El a precizat că a prezentat care sunt proiectele de dezvoltare a acestei infrastructuri, resursele financiare necesare, iar CSAT a luat decizia de a considera ca o prioritate naţională dezvoltarea infrastructurii de transport rutier şi feroviar, cu precădere coridoarele rutiere şi feroviare pan-europeane IV şi IX.

La remarca unui ziarist că aceasta ar fi prima sa participare la o şedinţă a CSAT, Orban a râs şi a spus că nu a făcut niciun „blat ” cu şeful statului.

„Dacă vreţi cumva să sugeraţi că am un blat cu preşedintele Băsescu, nu ţine, pentru că am fost în prezenţa premierului, a ministrului Apărării, a ministrului Finanţelor”, a adăugat liderul PNL.

CSAT a aprobat, miercuri, o hotărâre conform căreia coridoarele rutiere şi feroviare pan-europene IV şi IX sunt considerate priorităţi naţionale şi europene, informează Preşedinţia.

Conform sursei citate, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a analizat programul de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi feroviare din România.

„La solicitarea preşedintelui, membrii CSAT au adoptat hotărârea conform căreia coridoarele rutiere şi feroviare pan-europene nr. IV (Nădlac/Curtici – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa) şi nr. IX (Ungheni Prut/Albiţa – Iaşi – Paşcani – Bacău – Focşani – Buzău – Ploieşti – Bucureşti – Giurgiu) sunt considerate priorităţi naţionale şi europene”, precizează Administraţia prezidenţială.

Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele Traian Băsescu a precizat că întârzierile în finalizarea acestor două coridoare de transport au impact negativ asupra competitivităţii companiilor româneşti pe piaţa Uniunii Europene.

MEDIAFAX

19 răspunsuri to “DESPRE INFRASTRUCTURĂ”

 1. J o h n s o n Says:

  Ludovic ai promis de anul trecut ca demarezi in Iulie Autostrada Ploiesti- Focsani parte a Coridorului IX…Sper ca nu o sa intarzii termenul de demarare a Lucrarilor…nu de alta dar Basescu a declarat nu o singura data ca ce le mai trebuie moldovenilor o autostrada din moment ce deja au un drum european ?
  No comment !

 2. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Corect:)

 3. Felicia Mandrea Says:

  Roxana, please e-mail me as soon as you can because something compelling, or rather inriguing is happening on your blog and it is important that You and no one else should know… I don’t want to post what I really need to say to you about it.

 4. Victor Says:

  Uitasem ca este ministru la Transporturi. Noroc cu articolul tau Roxana. Ma rog, o sa uit din nou. Vad ca a inceput sa il iubeasca „presedintele Basescu” . Mi se pare firesc… Sigur, cine nu-l iubeste pe Orban?

 5. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Ştirea e Mediafax. Concluziile le trage fiecare, după cum îl duce mintea:)

 6. Victor Says:

  Mediafax, Mediafax dar nu Media fax vorbind despre Basescu s-a adresat cu respectul cuvenit unui sef de stat folosind apelativul „presedintele Basescu” ci Ludovic al tau. Sper sa nu-i faca naiba si o balada or something. Parca il vad cu chitara in mana fredonand la balconul Cotroceniului.

 7. Victor Says:

  PS. Macar sa se grabeasca cat e calda faza sa nu il apuce 2009 ca s-ar putea sa dea peste Oprescu acolo si asta nu prea gusta baladele lui Ludovic mai ales dupa faza cu : „Ce ma? Pe Oprescu sa-l sustii tu!”

 8. Victor Says:

  PPS. 🙂

 9. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Ba află că tocmai asta i-a plăcut lui Sorin!

 10. Roxana Iordache Says:

  PS 😆

 11. Victor Says:

  Roxi, mi se pare…logic. 🙂

  PS. Cui nu i-ar placea? 🙂 🙂 🙂

  PPS. Dar pe el nu l-a dus mintea sa realizeze sau ma rog onor guvernul liberal nu a realizat ca infrastructura rutiera si feroviara sunt prioritati nationale si europene? Trebuia sa intervina Base si sa mai puncteze odata? Banuiesc ca acum daca a zis Base, or sa aiba grija sa dea drumul la proiecte ca niste supusi- (ca sa fiu bland), constiinciosi ce sunt.

  PPPS. Sper sa va mai ramana bani de pensii ca pesedeul stiti cum face. Va tine asa cu capul deasupra apei cat sa puteti respira.

 12. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Ce-i cu tine, sweety? Vrei să ţi-l iau la gioale pe Ilici?!:lol:

  Fără mişto, fără PNL, PSD era dead meat. A avut cap pragmatic Ilici al tău, că dacă ar fi făcut jocul lui Băsescu, atunci ar fi devenit zero barat, fiindcă PD-L ajuns la guvernare, adevărata, crâncena, sclipitoarea opoziţie ar fi fost PNL. Iar în ipoteza în care Băsescu numea trei catastrofe de candidaţi la funcţia de premier, în aşa fel încât parlamentarii să treacă peste instinctul de conservare şi să meargă la anticipate, PSD stătea prost, prost de tot. Să-i pupe picioarele lui Călin Tăriceanu pesediştii tăi:lol:

  Dacă poţi fi şi serios, îţi dai seama că proiectele-alea se pot declara priorităţi naţionale NUMAI prin CSAT. Aşa că, save it!

  P.S. Referitor la prima ta întrebare retorică: Oprescu nu-i oricine:)

 13. Victor Says:

  Pai nu vreau sa te iei de Iliescu. Tocmai de aia mai dau cate un avertisment sa nu uiti. :)))))

 14. Victor Says:

  Daca asa stau lucrurile , daca proiectele pot fi declarate prioritati nationale doar prin CSAT, de ce trebuia sa fie Basescu cel care isi da seama de asta? Ce Tariceanu nu avea voie sa vorbeasca in CSAT si sa spuna chestia asta?

 15. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Ştiu că tu nu vrei să mă iau de Ilici, dar nu ţine !:)

  Fără mişto. Chiar asta a fost ideea. Băsescu l-a invitat la propunerea lui Tăriceanu. Acum e destul de clar? Mie mi se părea clar din chiar declaraţia lui.

 16. Victor Says:

  Gata acum e limpede. Ca sa il imbuneze pe Ludovic dupa faza cu decapitarea de la Bucuresti, Tariceanu l-a dus de manutza la taticu si au decis de comun acord sa ii dea bani la Transporturi pentru a se evidentia ca un bun ministru. Am zis bine?

 17. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Hai, că tu eşti mai deştept de-atât:)

 18. Victor Says:

  Pai spune-mi cine ia contractele si iti spun tot ce vrei sa stii. Au facut fifty-fifty?

  PS. Le dau si la amaratii aia de la pesede ceva? Ca aia au ramas la nivel de termopane. :)))

 19. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Să ştii că respectivele contracte le dă numai cui vrea muşchii lui:)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: