AVORTUL E O CRIMĂ

La cererea familiei, comisia special constituită a Ministerului Sănătăţii a decis că ţigăncuşa de 11 ani, care a fost violată de unchiul ei de 19 ani şi a rămas gravidă, să poată face avort, deşi sarcina depăşeşte patru luni.

Avortul este o crimă. O fiinţă micuţă este ucisă cu o chiuretă şi alte instrumente, fiind total lipsită de apărare. O fiinţă micuţă, un sufleţel de la Dumnezeu este masacrat, pentru că oamenii îşi bat joc de condiţia lor umană.

Violul ar trebui să fie pedepsit cu pedeapsa maximă a Codului Penal, pentru că este o crimă, poate mai mare decât omuciderea. Poate ucide o femeie pe viaţă. Violul incestuos, cu agravantă.

Dar fiinţa micuţă şi fără apărare este chiar mai nevinovată. Într-adevăr, s-ar naşte damnată, fiind rodul unui incest. Dar dacă acel copil ar fi adoptat încă de la naştere de o familie cu nivel înalt de educaţie ar creşte frumos.

Din păcate, se pare că la noi zarurile sunt aruncate, iar copilul va fi avortat. Rămâne de văzut care medic va performa crima.

În orice caz, când şi dacă nu vrem copii, să folosim metode contraceptive, pentru că e un mare păcat pe care – cel puţin noi, femeile – îl purtăm toată viaţa, dacă ajungem să recurgem la avort.

Există metode contraceptive comode şi curate, şi care nu afectează bucuria erotică. Prezervativul nu e prea fericit, e ca şi cum ai face duş îmbrăcat. Mie îmi place duş adevărat. Scuze pentru divagaţie. Dar ţine de formaţie. Umană.

LOVE IS BEAUTIFUL! LIFE IS BEAUTIFUL, TOO.

7 răspunsuri to “AVORTUL E O CRIMĂ”

 1. Victor Says:

  Eu am scris despre chestia asta. Am spus deja ca nu sunt in masura sa am o parere bazata pe cunoastere si am apreciat initiativa Ministrului Nicolaescu precum si modul de constituire al comisiei. Complexitatea cazului impunea formarea unei astfel de comisii. Acolo s-au exprimat medici, psihologi, juristi si s-a tinut cont de optiunea familiei. Daca asta a fost decizia expertilor ce pot sa spun eu? Sigur, tu pui un principiu frumos inainte de toate : nu avem dreptul sa luam o viata. Dar aici putem discuta despre avortul in sine incepand chiar din primele saptamani. Este acelasi lucru. Putem deci discuta despre avort fara sa ne raportam la acest caz si atunci este de inteles. Daca ne raportam strict la acest caz si consideram ca avortul este permis in situatiile in care nu s-a depasit termenul legal si nu este permis in acest caz atunci nu este ok.

  Fata nu avea cum sa foloseasca metode contraceptive daca presupunem ca a fost violata si banuiesc ca este cam mica pentru a se fi gandit cineva sa-i faca educatie sexuala de acest tip. Tinand cont de mediul din care provine ma indoiesc ca vreodata va avea parte de asa ceva.

  Si eu cred ca violul ar trebui pedepsit strasnic.

 2. Roxana Iordache Says:

  @Victor. Am văzut că ai scris la Ancuţa Alexandrescu pe blog, unde am postat şi eu. Avortul e o crimă oricum, pentru că din momentul concepţiei copilul are suflet.

  Sigur că bietul copil nu-i de vină, că a fost viol. Şi mă bucur că gândeşti aşa, că ar trebui pedepsit straşnic. Violul, nu copilul!

  Am adus vorba despre metode contraceptive, pentru că nu-i rău să folosim fiecare ocazie ca să ne pronunţăm împotriva avortului şi pentru metodele care să ne facă să nu ajungem acolo.

 3. toader Says:

  nu.

 4. toader Says:

  nu as avea cum sa judec asa ceva. e atat de delicat un asemenea viol incestuos ca as tace. ceea ce si fac.

 5. Roxana Iordache Says:

  @toader. Dane, nu am înţeles ce nu, Nici nu trebuie să judeci tu, că eşti bărbat.

 6. alex.dumitrascu Says:

  Separ problema in doua componente pentru a ma face cumva inteles:
  I)-Imoralitate, manifestata prin lipsa totala de respect pentru persoana umana. Ii incadrez aici pe doamna Berzi care doamna are totusi circumstante atenuante fiindca nu e obligata in constiinta de morala crestina. Il incadrez aici si pe domnul Tariceanu care face publica identitatea subiectului si incredinteaza o problema de bioetica unei…comisii interministeriale, ma mir ca nu unor ingineri mecanici.
  II) – Prostie hada si manifesta:
  Includ aici marea majoritate a presei cu referire speciala la „analistul” Radu Tudor a carui reactie prompta si prosteasca m-a surprins neplacut.
  Aceasta prostie jurnalistico-analistica se concretizeaza in urmatoarele goluri de pe creerul autorilor:
  1- Nu a dovedit nimeni ca a fost viol sau incest, dar se tot bate campii pe tema asta
  2- Nu-si pune nimeni problema decaderii din drepturile parintesti a vacilor de parinti ai minorei, care vaci nu au fost capabile sa-i observe graviditatea inaintea vecinilor, si oricum nu i-au purtat de grija nici de doi lei.
  3-Nu propune nimeni demiterea sinistrei doamne Bertzi de la „protectia copilului”, cu toate ca in mod evident instiga la pruncucidere. Un alt motiv temeinic de demitere imediata a acestei bestii cu chip uman, ar ca institutia pe care o conduce nu a fost capabila sa reduca numarul de minori abuzati sexual, adica nu a protejat copiii.
  4-Nu pricepe nimeni ca o pruncucidere, ca numai avort nu mai e la peste patru luni, va marca mult mai grav psihicul minorei decat o sarcina dusa la capat, si ca in nici un caz nu-i va „reda copilaria” asa cum sustin toate proastele din presa.

  Ar fi multe de spus, prea multe pentru un blog.
  Nu pot sa tin aici lectii de morala crestina si nici nu ma pot ridica in apararea persoanei umane, dar….le sugerez celor care mai au inca dubii cu privire la mizeria asta de situatie, sa incerce ei urmatorul exercitiu:

  Luati un nou nascut, foarte asemanator ca aspect si dezvoltare cu un nascut prematur, adica de 5-6 luni, si …omorati-l.
  Dar nu oricum, omorati-l rupandu-l de viu in bucati, si fara anestezic. Asa se face avortul. Cu consimtamantul mamei si la indicatia comisiei, si la instigarea hienei cu chip uman numit Teodora Berzi.
  Asta va va reda copilaria, in sensul ca veti da in mintea copiilor.

 7. Felicia Mandrea Says:

  Ambele, violul si avortul sunt crime! A AVORTA = A UCIDE O FIINTA UMANA!
  Copilul trebuie nascut. Iar daca familia sau mama nu-l doresc, mai bine sa-l da ca sa-l creasca Biserica, din pacate unica institutie care (dupa cate am citit) ar vrea sa-l creasca. Ar trebui neaparat creata instituitutia cresterii copiilor de catre parinti (partial) adoptivi tocmai pentru a gazdui si a creste copiii nedoriti de nimeni, sau care inca nu sunt adoptati, sau care au parintii in puscarie, sau ce ai nimanui. Cu siguranta ca sunt multe cupluri fara copii care si-ar dori unul sau mai multi copii, dar din variate motive nu-i pot avea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: