BLAGA, DE CE NU NE-AI ARĂTAT CASA?

AMERICANUL are o întrebare, la care Vasile Blaga n-ar răspunde nici într-un milion de ani. Mai bine s-ar da după „fâţele” din Modrogan şi după „gunoaiele” din partid, aşa cum cu graţie îşi numeşte colegii.

Pentru emisiunea de aseară, de la PROTV, toţi candidaţii au fost filmaţi la ei acasă – ocazie cu care, de altfel, bucureştenii l-au putut cunoaşte pe primarul dintre noi, Ludovic Orban, posesor al unui apartament în Balta Albă, de bugetar cinstit.

Numai Blaga a ţinut să fie filmat peste drum de casă, tot în Modrogan, la partid. Nu a vrut ca bucureştenii să-i vadă apartamentul care la ora actuală valorează vreun milion de euro. De ce, oare?

Blaga, arată-ne casa, Blaga! Sau ai pe acolo scheleţi de-ai dr. Oprescu? Succesuri multe!

10 răspunsuri to “BLAGA, DE CE NU NE-AI ARĂTAT CASA?”

 1. Karina Says:

  230 mp X 7000 euro mp-atat valoreaza apartamentul lui Blaga azi. A spus-o chiar el in interviul de la HotNews.

 2. Karina Says:

  @Roxana si Marius

  M-am alaturat si eu apelulului vostru: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/05/blaga-arata-ne-casa.html

  Blaga, arata-ne casa! :mrgreen:

 3. Marius Mina Says:

  E modest si cinstit la fel ca si Basescu, Videanu @CO PDL

 4. Marius Mina Says:

  Are buldogul cotet si la Oradea,mai are ceva la Stei (fostul Petru Groza ),mai detine si cateva spatii comerciale in centrul istoric si e doar un biet bugetar .Iti dai seama ce a mai ingropat pe dinafara granitelor la adapost de DNA si ” Oficiul pentru Spalarea Banilor Murdari”.

 5. Marius Mina Says:

  DE CE Sa nu-i votam
  Vasile Blaga. Istoria de angajat a lui Vasile Blaga este legată în totalitate de instituţii ale statului. Şi începe în perioada comunistă, când, la numai 30 şi ceva de ani, este numit director comercial al Întreprinderii Mecanice Hiperion (Ştei, judeţul Bihor). A fost apoi prefect (1991 – 1993) şi şef al vămii din acelaşi judeţ (1993 – 1996), parlamentar (un mandat de deputat şi două de senator) şi, în fine, ministru al Internelor. Activitatea politică a lui Blaga a început o dată cu Revoluţia din decembrie 1989.

  A plecat de la calitatea de membru al FSN, transformat mai apoi în PD, partid în care a ajuns până la funcţia de secretar general, funcţie pe care o deţine în prezent. Deşi candidează în aceste alegeri pentru Primăria Capitalei, Vasile Blaga este oficial locuitor al Bucureştiului de doar două luni. Buletinul de Bucureşti şi l-a făcut în urma achiziţionării unui apartament de lux cumpărat de la rivalul politic din Parlament, senatorul UDMR Verestoy Attila.

  Apartamentul se află în centrul Capitalei şi l-a costat pe Blaga 860.000 de euro. Banii daţi pe apartament nu provin din veniturile obţinute în urma funcţiilor publice pe care le-a avut, ci, după cum spunea chiar Blaga, din vânzarea unor acţiuni deţinute împreună cu soţia sa. Concomitent cu activitatea politică, Blaga s-a lansat şi în afaceri alături de soţia sa, Margareta Violett, în domenii precum: activităţi ale instituţiilor financiare şi bancare, comisionariat vamal, producţie de mobilier sau comerţ cu piese şi accesorii auto.

  Presa îl implica pe Blaga de-a lungul timpului în afaceri cu fostul şef al SRI Virgil Măgureanu. Mai precis, este vorba de rafinăria Petrolsub din Suplacu de Barcău, unde Blaga era acţionar cu 374.000 de acţiuni, rafinărie care de altfel a fost pusă pe butuci. Un alt punct slab care poate fi bifat în dreptul lui Vasile Blaga este legat de afacerile pe care firme apropiate PD-L le au cu Primăria Capitalei. Presa a scris pagini întregi despre moştenirea acestor contracte încă din vremea lui Traian Băsescu.

  Cele mai cunoscute exemple vehiculate în mass-media sunt contractele de asfaltare obţinute de firma Euro Construct Trading ’98 în valoare de mai multe milioane de euro. Firma este atribuită grupului de interese format din Dan Besciu, Sorin Vulpescu, Dorin Cocoş şi nevasta acestuia, Elena Udrea, fost consilier prezidenţial, actual secretar executiv al PD-L. Grupul este cunoscut şi sub numele de grupul Golden Blitz, după numele restaurantului preferat de Traian Băsescu şi care aparţine patronilor de la Euro Construct. Acelaşi Dorin Cocoş, alături de un alt controversat om de afaceri, Dan Petrache, este implicat şi în firma Dalli Exim, care a obţinut concesionarea exploatării parcărilor din Bucureşti. Celebrele parcări Dalli. Contractul Dalli este o altă moştenire preluată de primarii Capitalei de 14 ani încoace.

  Nu doar apropiaţii partidului sunt abonaţi la contracte cu Primăria Capitalei, ci şi membrii PD. Este vorba de senatoarea PD Cornelia Cazacu. Firma Eurovia Internaţional Construct SA a obţinut în 2005 contracte de aproximativ 20 de milioane de euro pentru asfaltarea mai multor bulevarde din Bucureşti. Nici contribuitorii la bugetul de partid nu sunt uitaţi. Potrivit informaţiilor din presă, firma Intrarom SRL a donat în 2004 în contul PD 700 de milioane de lei vechi. Un an mai târziu, a primit patru contracte cu Primăria Capitalei în valoare de 16 miliarde de lei vechi în domeniul IT.

 6. Lilick Says:

  @Marius

  M-am alaturat si eu apelului vostru: „Blaga, arata-ne casa!”
  Ar fi trebuit sa spun „arata-ne cotetul”? 🙄

 7. Karina Says:

  Mai sus am scris eu, sa stii…

 8. Marius Mina Says:

  O campanie fara juice
  N-am auzit intrebari incomode nici macar de la Orban care ar fi avut destula munitie.De exemplu,Cum si-au realizat averile declarate(de celelalte nu ne legam acum)?
  Doar la vedere au pus-o de cateva milioane bune de euro, case in zona zero , contracte si bonusuri pe numele copiilor cu succesuri…De ce nu -i intreaba nimeni cum au facut banii , daca au documente doveditoare si cat impozit au platit din 1990 pina azi la sumele facute in raport cu averea dobandita.
  Numai discutam de off shore si conturile cu parola la purtator din Elvetia.Intreaba-i pe domnii Videanu, Negoita, Blaga de ce merg cu avionul la Paris, Monaco, Cannes, si de acolo cu trenul trec frontiera Elvetiana? De ….odorant probabil

 9. Marius Mina Says:

  Baron de Blaga si Videanu
  Despre Baronul Blaga

  Blaga este Naşul mafioţilor din Bihor, acolo unde şi-a început cariera politică şi primele afaceri ilegale. Blaga a încălcat legea chiar de la începutul activităţii sale profesionale.Actul prin care Vasile Blaga a fost numit director al Direcţiei Regionale Vamale Bihor s-a dovedit a fi unul ilegal si retroactiv.Blaga a fost şi este patronul unor mafioţi, contrabandişti şi afacerişti din România. În loc să pună parchetul şi DNA pe urmele lor, i-a protejat cum a putut prin trafic de influenţă în calitate de ministru de Interne (Radu Pentie, Adrian Tărău, dosarul Contrabanda cu ţigări pe Dunăre, Niro Group).Blaga a menţinut corupţia din Ministerul de Interne prin mijloace comuniste de intimidare şi presiuni asupra unor directori. Marian Sântion a fost împiedicat să deruleze o serie de anchete vizând persoane importante din cadrul Ministerului de Interne şi, la presiunea ministrului Blaga, şi-a dat demisia, fiind determinat să tacă

  Despre Baronul Videanu

  Afacerea cu borduri chinezeşti i-a adus edilului şef al Capitalei peste 4 milioane de euro în perioada 2005-2007.Deconturile pentru blonda de la Cotroceni au venit la Primăria Generală.Videanu a trucat licitaţii pentru Udrea.Primarul general a concesionat 518 mp din strada Polizu către societatea Euro Hotels, detinuta de Dorin Cocos, sotul Elenei U.Primarul general ne cere să parcăm la E. Udrea. Strategia de parcare a municipiului Bucureşti este în realitate o mega-afacere imobiliară, pusă la cale de primarul democrat, împreună cu consilierii corupţi ai PDL din Consiliul General, după ce s-a bătut palma cu Bittner, Cocoş sau Puiu Popoviciu.Bucureştenii nu mai au astăzi piaţa Obor şi nici un parc în sectorul 2 pentru că Videanu a bătut palma pentru construcţia unui Mall şi a unei parcări subternane pe locul parcului Pasarani.Primarul şpagă a tăiat plămânii Bucureştiului, prin retrocedări abuzive şi autorizaţii de construcţii.
  (va urma)

 10. BLAGA PENTRU NOI ESTE VIDEANU DOI « Welcome to Roxania Says:

  […] BLAGA, ARATĂ-NE CASA, BLAGA! […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: