ADRIAN ARE GÂNDURI CU TRAIAN

Operaţiunea „Prezervativul” pentru preşedintele penal

„Acesta este titlul pe care mi l-a sugerat un ziarist din Mures, dupa ce a citit, pe pagina intaia din Ziua, joi, 15 mai, articolul de deschidere “Planul ‘Prezervativul’ “, in care Ovidiu Banches explica “planul” senatorilor si deputatilor de a-i  tine cat mai mult timp departe de procurori  pe “ministrii penali”. Autorul considera ca imunitatea guvernamentala  a fost “uitata” in Constitutie la revizuirea din 2003 etc. si ca “alesii se protejeaza dandu-si verdicte de nevinovatie in cadrul unei judecati paralele, care o impiedica pe cea legala si ca “tergiversarea” face parte dintr-un plan de protectie bine ticluit.

Ziaristul din Mures  intreba, daca toti cetatenii sunt egali in fata legii, de ce presedintele Traian Basescu a fost disjuns din procesul Flota, el nevenind – pe motiv de imunitate – in fata procurorilor dupa retrimiterea amuzanta (pentru lipsa de semnatura) a dosarului de la instanta la DNA ? Oare DNA a conceput operatiunea “Prezervativul” pentru presedintele penal ? S-ar putea crede oare  ca imunitatea pentru presedinte a fost uitata in Constitutia revizuita in 2003 ? 

El imi mai explica – si poate are dreptate – daca formularea “ministri penali” presupune o acceptare tacita a prezumtiei de nevinovatie, atunci si formula “presedinte penal” trebuie inteleasa la gazetele de perete respective in acelasi fel…”

2 răspunsuri to “ADRIAN ARE GÂNDURI CU TRAIAN”

  1. tasurinchi Says:

    hai, mai roxana, chiar din nastase ai ajuns sa citesti si sa citezi, cel mai curat dintre romani 🙂 ?

  2. roxanaiordache Says:

    Hai, măi Vali, dacă n-ai fi pus semnul că te râzi, aş fi crezut că ţi-ai pierdut umorul:) Dincolo de titlul (penal!), n-ar strica să-l citeşti şi tu, ca editorialist în Jurnalul. Şi dacă dumnealui face asta, mă fac şi eu ministu-prim-ministru, nu doar blogger:) Scrie excelent la gazetă. Dar şi eu aş fi tot aşa, ca prim-ministru… dacă nu mi-ar fi atât de lene:)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: