A fost odată CORNELIU COPOSU (20 mai 1914-11 nov. 1995)

FOTOGRAFIE DE PASCAL ILIE VIRGIL (EXCLUSIVITATE)

Coposu e de vină!

 

 

O blasfemie zvonită prin PSD spune că pentru a-şi convinge discipolii necredincioşi de învierea lui politică, Ion Iliescu le-a arătat urmele sulei pe care Corneliu Coposu i-a pus-o în coaste.

 

Pentru orice rău, exponenţii regimului Iliescu, în frunte cu el însuşi, dădeau vina pe Senior. „Coposu e de vină”, devenise refrenul postdecembrist. Din păcate, aveau dreptate. Dar invers! La moartea Seniorului, Vasile Văcaru, fie iertat, a anticipat: „Viaţa din România va fi mizerabilă fără Corneliu Coposu”.

 

După ce s-a dus, (de)căderea politică şi morală a fost cu atât mai dramatică, cu cât standardele lui au fost mai înalte. Coposu e de vină că a ridicat mult prea sus ştacheta. Şi tot Coposu e de vină pentru că, din păcate, cei mai departe de standardele lui s-au dovedit chiar epigonii din partidul cu care şi-a identificat viaţa şi cu grija căruia a plecat la Dumnezeu. Pe data de 11 noiembrie 1995.

 

Suferinţa şi moartea Seniorului au fost determinante pentru rezultatele alegerilor din noiembrie 1996. Dar moştenirea lui s-a dovedit cu atât mai grea cu cât aştepările (post)electorale au fost până la cer, pe măsura mitului postum.Tot Coposu e de vină. Pentru că, în lupta contracronometru cu moartea, nu a putut să prevină imensul gol lăsat în urma sa, pregătindu-şi succesiunea.

 

Corneliu Coposu a fost demonstraţia că politica şi morala sunt compatibile. Incoruptibil cu graţie, el nu tranzacţiona principiile. Fermitatea morală nu implica, însă, rigiditate politică. Dimpotrivă, negocia. Şi practica arta compromisului politic, care nu compromite moral. Căuta soluţii de adecvare la realitate, refuzând blocarea în proiect, care mortifică principiile şi valorile, pentru că reprezintă incapacitatea practică de a le servi. În 1993 şi în 1995, Corneliu Coposu a făcut demersuri, în consens cu diplomaţia americană şi occidentală, privind o coaliţie PDSR-CDR, pentru o guvernare de natură să propulseze România în primul val de extindere a NATO, Madrid 1997. Dar preşedintele Ion Iliescu a respins iniţiativa. În telegrama de condoleanţe, Wilfried Martens, preşedintele PPE, pe atunci,   creştin-democrat, considera o tragedie pentru ţara noastră şi pentru Europa faptul că preşedintele Corneliu Coposu n-a ajuns să conducă România.

 

Conu Alecu Paleologu spunea, după căderea guvernului Ciorbea, că nu se ştie ce ar fi fost dacă mai trăia Corneliu Coposu, dar se ştie sigur ce nu s-ar fi întâmplat.

 

Dacă Seniorul trăia, PNŢCD nu se rata. Şi guvernarea 1997-2000 nu eşua. Sau nu exista. PD, cu vârful de lance Traian Băsescu, în conjuraţie cu un PNL trădător sub conducerea lui Valeriu Stoica, a blocat programul politic şi moral, în punctele esenţiale: restituţia, lustraţia, deconspirarea Securităţii, reforma morală, Constituţia europeană şi revenirea la monarhie constituţională.

 

Seniorul făcea diferenţa, asta e realitatea. Nu prostia pe care mi-a atribuit-o domnul Pleşu într-un dialog tv cu domnul Liiceanu, când a susţinut că aş fi scris aberaţia conform căreia „oamenii se împart în două categorii, unii care au şi alţii care n-au un frison când îl văd pe Coposu”! Şi Traian Ungureanu a dezavuat termenul de Senior. E adevărat că subsemnata l-a lansat, cu precizarea că sursa era Petre Ţuţea, dar a intrat anonim în folclorul presei, ca Mioriţa lui Alecsandri în folclorul popular. De fapt, îi şi plăcea să i se spună Seniorul. Nu-l idealizam. Nu era nevoie. Pur şi simplu îl iubeam.

 

12 ani fără Senior. Coposu e de vină! Pentru că nu a fost nemuritor. (ZIUA)

45 răspunsuri to “A fost odată CORNELIU COPOSU (20 mai 1914-11 nov. 1995)”

 1. Ovidiu Says:

  Votati-l pe doctorul Sorin Oprescu !

  http://stirea.wordpress.com/

 2. tasurinchi Says:

  ar trebui sa-ti fie rusine, ovidiu…

 3. Ovidiu Says:

  Vali, eu am anuntat ca nu-l sustin pe Orban !

 4. tasurinchi Says:

  nu asta ma intereseaza. poti sa-l votezi si pe pol pot, din partea mea, dar este o marsavie sa faci campanie pentru un asa om pe acest topic.

 5. roxanaiordache Says:

  Mulţumesc, Vali. Caracter.

 6. Ovidiu Says:

  Ce ma intereseaza pe mine de Coposu ? eu nu sunt taranist sau sucit la cap ca unii de aici.

  Asta copiaza de la toti chiar de la Nastase, nerusinata femeie care-l face pe iliescu mare om dar ea nu se uita in oglida sa-si vada figura ? o femeie tare urata si batrana pe mine ea nu ma impresioneaza.

  Asta este femeia din viata virtuala ca viata reala nu o are. O femeie complexata frustrata. Nu are altceva de facut decat sa-si vopseasca creoanele virtuale bae taranista ba e pedelista ba e comunista.

  Asta era securista. adica asa zisa Roxana Iordache

 7. Marius Mina Says:

  Ovidel taicule, playboy-ul si onanismul iti turteste organismul.Stiai ?
  Nu te-a atentionat nimeni pina acum ca ceea ce faci tu zi de zi , tampeste?
  Oligofrenia sufoca Romania !

 8. Ovidiu Says:

  Marius Mina, mama ta este o sifilitica, tu esti un bastard batran.
  daca erai aici iti plesneam una peste gura ca sa te trezesc.

  Esti un om bolnav, impotent, care-s cauta partnera virtuala, tu si cu scroafa ta sunteti doi psihopati.

 9. George Washington Says:

  Ovidiu , Marius si-a gasit partenera virtuala in persoana ta.Apropos cum te-ai distrat la GAY FEST? Nu-ti sta deloc rau cu peruca portocalie si ruj pe buze, esti o dragutza….

 10. Marius Mina Says:

  Draga Ovidiu, nu cred ca ti-ai dori sa ma cunosti „live”, mai ales acum.
  De fapt asta e sansa ta de a ramane nedemontat.

 11. Ovidiu Says:

  Adica voi amandoi sunteti homosexuali

  The IP address 207.38.226.10 is currently assigned to:
  United States 10.226.38.207.in-addr.arpa name = 207-38-226-10.c3-0.43d-ubr15.qens-43d.ny.cable.rcn.com.

  Deci v-am descoperit, mai multedetalii ???

 12. Lulutza Says:

  Ovidica, baietica, voteaza sanatos pe cine vrei, chiar si pe… acest „Doctor”! Uite, iti promit solemn ca si eu il votez, daca se nimereste in turul II cu alde fostul lui coleg de partid fesenist – Bazilica Bleaga!

  Nu de alta, dar vreau sa stiu pe cine trebuie sa „injur”, cu mari efecte benefice in viata mea de bucurestean get-beget, cu pedigree impresionant… Ce efecte benefice??? Adica macar sa ma lase naibii in pace cu pasajele lor aeriene inutile, cu bordurile lor sinistre si „asfaltele” lor flescaite, fluturate de cite 3-4 ori pe an in aceleasi locuri, sa nu mai atenteze la centimetrii mei patrati de iarba verde de acasa pe cap de locuitor, sa nu mai taie toti copacii pentru a-si face alde Nutzi spaima Constitutzii si constandalele lor zgirie-nori…

  Dar daca stii tu „pe surse” ca Doctorul a fost deja racolat in marele FSN Reloaded, aka… „PDL face ordine” si nu ne spui si noua… Tiens, tiens! Poate de-aia esti tu atit de agresiv acum, ca te simti tare pe caii FSN-PSD-PDLichelelor…

  Sa stii ca nu o sa-ti placa deloc, da’ deloc, nici tie, nici Doctorului, nici lui „Zeus”, nici sensibiloasei Nutzi ce o sa va auda urechile de la boborul bucurestean turmentat sau chiar de la cel… antialcoolic, daca doctorul nu va face decit sa continue… succesurile PDLichelelor feseniste!

 13. Ovidiu Says:

  Daca nu-ti raspundeam la Elena Udrea, de ce sa-ti raspund aici ? dar totusi din respect fata de Karina.

  Esti lipsita de logica, daca-i asa cum spui de ce Ludovic Orban maghiarul nu este pe primul loc in sondaje ?

  Adica 39% dintre romani sunt tampiti si habar nu au cu cine voteaza ?
  Lasa-ma te rog cu vraja si propaganda Sorin Oprescu va fi viitorul primar ales de popor !

 14. Marius Mina Says:

  Ovidiule draga de ce te incapatanezi sa ne convingi ca nu esti doar labil , continua si ne vei convinge ca Oprescu merita votat.
  39% inseamna nimic pentru un candidat de „talia” lui Oprescu.In 2000 a avut 41% .Acum a pornit de la 51% si in cateva zile a scazut la 39.Ce va urma nu e dificil de anticipat.Cu suporteri electorali de anvergura ta Ovidele draga, are toate sansele sa castige alegerile.
  La „Baia Grivita”.Acolo unde va desfasurati voi activitatile .

 15. Ovidiu Says:

  Marius, eu nu incerc sa conving, eu inca nu am vazut doua sodaje asemanatoare, dar hai sa asteptam si vom vedea pe cine il vrea poporul roman, apropo oprescu l-a batut pe basescu in primul tur a pierdut cu o mica diferenta in al doilea tur, dar acum nu are de a face cu basescu ci cu blaga. E MULT MAI SIMPLU !

 16. Marius Mina Says:

  Nu stiu de ce te ambalezi atat ptr Oprescu…nu esti rezident de Bucuresti.
  iti spun eu, un „bastard batran” ca Sorinache Oprescu nu va castiga Bucurestiul .Pariu pe 5000 de euro daca te tine supapa.

 17. Lulutza Says:

  😆 😆 😆 Tu esti Ovidelul care o lingusea pe prietena mea virtuala, Karina? M-am lamurit, tu esti material electoral pentru… succesurile Oanelor Bercarelor si Nutzelor Constitutzelor! Pe la Nutzi am trecut doar fugar, sa ma distrez, dar m-am plictisit repede: prea multi prostovani luasera balabloaga aleia drept site matrimonial! Plus ca incepuse sa mi se faca mila de Nutza noastra natzionala cum era luata peste picior de mai toata suflarea forumista… Si asta nu-mi place, cind incepe sa-mi fie mila de toate pedelichelele… De la mila la amor ghebos e doar un pas…

  Dar, pentru ca ai fost „salon” pina acum cu o… provocatoare ca mine, lamureste-ma, te rog: de ce este atit de „necesar” sau de… „raul cel mai mic” pentru boborul turmentat de silicoane, silicoane, silicoane sa ajunga buldogelul Bazilica Blaga in finala cu Oprescu? Sau invers… adica Doctorul cu buldogelul… Nu ma mai fierbe, bre! Pliz pliz pliz!

  Chiar daca presimt ca iar nu voi mai merge la vot in vreun tur II, exact ca atunci cind deontologul electoral de serviciu, adica Liiceanu, indemna boborul turmentat sa salveze… democratura, votindu-l pe Iliescu, impotriva lui WCTudor, acest „maestru” etern al basestilor, nutzelor, blegilor couleur orange, nuanta rainbow, dupa cum bate SOVintul marketingului siliconic…

  😆

 18. Lulutza Says:

  Ovidiu, fara gluma acum, tu ce ai spune sau ce sentimente te-ar incerca, daca Doctorul s-ar „marita” legal cu Nutzi Pedelista, imediat dupa ce ar cistiga postul de PG al sarmanilor bucuresteni????

 19. Ovidiu Says:

  Marius, e dreptul tau sa votezi pe cine vrei asta-i esenta democratiei.

  Pun pariu cu tine pe cat vrei, eu sunt precis ca oprescu va castiga, eu nu-l vreau pe blaga, si orban nu-l bate pe blaga.

 20. Karina Says:

  Multumim Roxana ca ne-ai amintit de Coposu. Doar tu puteai sa faci asta. Am scris si eu pe blog. 🙂

  @Ovidiu, ce Dumnezeu se intampla aici? Nu stiam ca esti atat de mare fan Oprescu. Ai mai mare incredere in el decat in Orban? Vezi ca o cunosc bine pe Lulutza si ce miroase ea se cam intampla…

 21. Sorin Camner Says:

  Roxana, multumesc pentru Senior. Dumnezeu sa-l odihneasca.

  In alta ordine de idei cred, totusi, ca moderarea este necesara. Cu implicatiile ei cu tot.

 22. Ovidiu Says:

  Marius, daca Crin Antonescu era candidat SEMNAT ca intra in al doilea tur. cel putin se vedea in sondaje.
  Nici macar Tariceanu nu-l sustine, tariceanu a gresit. unica arma efectiva impotriva lui blaga a ramas Sorin Oprescu, sondajele nu mint.

 23. Marius Mina Says:

  Crin va intra in al doilea tur la Prezidentiale

 24. Lulutza Says:

  Roxana, multumesc pentru tema de astazi si scuza-ma daca te-am deranjat, dar… nu-i prea agreez pe fanii … acestor „constiinte nutzionale” galagioase… care este… 🙂

  Carora nu le ajunge sa-si boteze fesenismul peremistoid crestin-democratie… populara, dar ne mai si vor pe toti ingenuncheati intr-o eterna admiratie oarba, surda si timpa… 😦

 25. Ovidiu Says:

  Marius, nu, daca era in locul lui orban.

 26. Ovidiu Says:

  Marius, Crin Antonescu il bate pe basescu !!!

 27. Vlad Says:

  Foarte misto articolul, de fapt, in aceiasi nota de distinctie ca mai toate articolele tale referitoare la PNT. Se vede ca nu ti-ai pierdut „virusul de taranist”

 28. barlogulpntcd Says:

  Multumiri din inima Roxaniei.

  Barlogul e in campanie, n-a putut sa dea un pusic pentru post mai de dimineata.

  Macar copiii sa bage la cap catesceva.

 29. Romulus Cristea Says:

  * Mai am pe undeva afisele electorale ale FSN-ului din anii ’90. O sa le caut sa le scanez. Am unul in care spuneau de Campeanu ca e patron de case de curve la Paris, iar de Coposu ca e criminal.
  * Mai am niste fotografii, la fel, trebuie sa le caut in arhiva: un grup de copii scosi din orfelinat de FSN si pusi pe strada sa manifesteze cu o pancarta pe care scria : Cofosu’ roade osu. Mai tarziu am aflat ca Dumitru Mazilu participase la organizarea acestei manifestatii. Jenant!

 30. Marius Mina Says:

  Ce naste din pisica la licurici suge, Mazilu , Iliescu, Basescu au mancat la aceeasi cantina.

 31. roxanaiordache Says:

  Ce găsesc aici pe blogul meu? Probabil că avea dreptate Corina Creţu, zilele-astea, când spunea că introduce moderarea. Chiar ieri îi scriam că ar fi bine să reconsidere, pentru că asta e o formă de cenzură. De fapt, are dreptate. Dar soluţia optimă – pe care i-am recomandat-o, la sugestia Oanei Stoica Mujea, a fost să trimită la spam mizeriile. Eu, totuşi, n-am să le trimit. Să vadă toată lumea gloria tipului de susţinător al lui Sorin Oprescu.

  Dar mie mi-e milă chiar şi de un gândac, niciodată nu-l strivesc, nici râma, nici viermele. Fiecare are rostul lui pe lume.

  @George Washington. Welcome! Straşnic pseudonim!

  @Sorin, mulţumesc şi eu.

  @Vlad, bun venit. Mulţumesc foarte mult pentru aprecieri. Dar nu am asemenea „virus”. Am un cult pentru Maniu, am să-l iubesc mereu pe presedintele Coposu, dar asta-i altceva. Iubesc PNŢCD ca pe o icoană. PNL, în schimb, e un partid viu, partidul istoric care ne-a rămas. De votat.

  Mulţumesc, fetelor, pentru solidaritate! Sublimă cu desăvârşire.

  Hai să vă dau un bonus. Deşi nu obişnuiesc să pierd timpul cu prostii, e prea relevant ca să nu vă ofer o mostră perfectă de ID dual. Eufemistic.

  Răspunsuri la “Papa Benedict a oficiat messa pe stadion la Washington”

  1. Ovidiu spune:
  vineri 18 aprilie 2008 la 3:24:48 am
  Doama Roxana Iordache, eu sunt Maldini de la ZIUA, de cand ati parasit numai scriu, tare mult mi-au placut articolele dumneavoastra !
  Va doresc multa sanatate si spor la treaba, va pot ajuta in ceea ce priveste aspectul blogului
  http://stirea.wordpress.com/
  blogul meu

  2. Roxana Iordache spune:
  vineri 18 aprilie 2008 la 5:32:35 pm
  Bine aţi venit! Mă bucur mult. Să sperăm că mă veţi citi nu peste multă vreme în altă parte.
  Aştept sugestii în ce priveşte aspectul blogului. Deşi mie cel mai mult îmi place un anumit cântec al lui Sinatra … My way! L-aş fi vrut pe trei coloane, dar n-am găsit modelul potrivit, orice aş fi ales în afară de Kubrick ar fi însemnat să-mi sacrific header-ul, ceea ce nu vreau.
  Aceleaşi urări. Am să intru pe blogu-vă mai încolo. Acum urmăresc discursul Papei de la ONU.

  3. Ovidiu spune:
  vineri 18 aprilie 2008 la 8:17:36 pm
  Unde ? e secret de stat ? despre sugestii, daca intrati pe blogul meu puteti face o comparatie, apoi sa-mi ziceti ce doriti si va ajut, dar tare mult conteaza prezentarea, nu v-ati prezentat, ar trebui sa scrieti CV . “Informaţii personale” iar pe banner sa puneti poza dumneavoastra, sunteti frumoasa printesa.
  Va sarut !
  Ovidiu.

  Răspunsuri la “ZICALA ZILEI. AZI, CODRIN ŞTEFĂNESCU”

  Ovidiu spune: vineri 18 aprilie 2008 la 8:31:54 pm

  Marius, doamna Roxi ti-a raspuns elegant, as vrea ca acest blog sa fie cel mai tare, incerc sa-l promovez – incep s-o promovez pe blogul meu dar incercati si voi pe blogurile voastre.

  Marius, sa nu te superi dar tare mult imi place de Roxi da-aia o sarut.

  Răspunsuri la “Rahmaninov. Rhapsody on a theme of Paganini by himself”
  Ovidiu spune:
  sâmbătă 19 aprilie 2008 la 11:05:05 am

  Frumos Roxana, iti promit ca cu mine nu te vei plictisi
  Vad ca nu te lasi provocata, care-i sedretu’
  Nu ma ocup cu fetele alea de care ziceai parca-s peste.
  Dar te sarut Roxana scumpa.

  Roxana Iordache spune:
  sâmbătă 19 aprilie 2008 la 11:15:46 am
  Hey, down boy, down boy!

  Ovidiu spune:
  sâmbătă 19 aprilie 2008 la 11:17:16 am

  Roxana, citeste mai jos, ti-am lasat un mesaj tare interesant.
  Lasa “in alta ordine de idei” ma enerveaza fraza asta….
  Am vrut sa te invit la un restaurant, unde mergi de obicei seara ?
  Te sarut fierbinte strans in bratele mele Rovana scumpa

  Ovidiu spune:
  sâmbătă 19 aprilie 2008 la 11:00:26 am

  Tare mult o iubeam pe Roxana Iordache de la ZIUA adica pe tine.
  Vino la mine pe blog, serios nu ca am nevoie de publicitate.
  Am zis ca ma voi simtionorat. Da-mi adresa de mail sau daca intri la mine pe blog voi afla adresa de mail ca sunt multe lucruri de zis ci aici in public nu cred ca-i locul cel mai potrivit.
  Dar te sarut.

  Răspunsuri la “Piţi şi Dan Bittman îl susţin pe Orban la Capitală”
  roxanaiordache spune:
  luni 21 aprilie 2008 la 11:35:05 pm

  @Ovidiu, am impresia că ieri cineva ţi-a furat identitatea şi a postat aici lucruri inimaginabile, pe care nu pot crede că le-ai fi putut scrie tu! Sper să-l identifici pe intrus şi să-i pui în vedere să nu mai scrie în locul tău şi să nu te mai facă de râs.

  Ovidiu spune:
  marţi 22 aprilie 2008 la 12:11:33 am

  Roxana, cum sa-l identific ? stiu ca am dusmani si pe blogul meu cineva scria cu nick-ul meu pe blogul meu, a scris asa de urat incat si un caine se rusina.

  Răspunsuri la “A MURIT NEBUN PENTRU UN NEAM INGRAT”

  Ovidiu spune:
  marţi 22 aprilie 2008 la 12:01:37 am

  Roxana, regret sincer, am gresit, cer iertare, ma simt teribil de rau, stiu ca nu-ti este usor, dar am observat ca ai o personalitate puternica.
  Cer iertare ! ! !
  Ovidiu.

  Răspunsuri la “PSD – DESPERADO. Oprescu ratează, Diaconescu încasează”

  Ovidiu spune:
  joi 24 aprilie 2008 la 1:33:41 pm

  Mai aduc eu bloggeri, aici este blogul number one from Romania, merita de promovat, aici o avem pe publicistica number one Roxana Iordache, we love her!

  Răspunsuri la “1 mai. Pentru cretinii care au nostalgia lui Ceauşescu”

  roxanaiordache spune:
  sâmbătă 3 mai 2008 la 4:28:52 am

  Încearcă să nu mai iei toate lucrurile la persoană şi să menţii o atitudine constantă. Tu eşti în extaz când îţi place sau eşti de acord cu ceva – cu mine, uneori şi treci în extrema cealaltă când nu îţi convine ceva. E dreptul tău şi ăsta. Doar atât: fără să insulţi. Poţi să critici, cât de dur vrei, poţi să fii ironic, sarcastic, dacă poţi, dar nu insultă, injurie, jignire, calomnie.

  Răspunsuri la “MOTANII MEI GAY. MIŞU ŞI JIMMY. UNEORI”

  Ovidiu spune:
  sâmbătă 3 mai 2008 la 5:40:59 pm

  Roxana draga, esti o femeie tare buna, si iti multumesc pentru sfaturi, cand am intrat pe acest blog eram tare bucuros ca te-am gasit, dar temperamentul meu cateodata imi strica totul.

 32. alexandru petria Says:

  Păcat că nu mai avem politicieni de talia lui Corneliu Coposu.

 33. roxanaiordache Says:

  @Alexandru Petria. Bun venit! Da, păcat.

 34. Ovidiu Says:

  Roxana, ce vrei sa-mi dai de inteles ? ca sunt gandac si vierme?

  Vrei sa-ti fac si tie o lista de glorie ? e simplu.

  Pe blogul meu nu scriu despre tine ca n-are rost, e inutil.
  Dar ai uitat sa adaugi mesajele tale alea urate.

  Asadar, Sorin Oprescu va castiga, chiar daca oprescu nu candida nici macar atunci bozgorul orban nu castiga, de ce sa-mi bat joc de votul meu pe un bozgor care nici macar Calin Popescu Tariceanu nu-l sustine, nici Crin Antonescu nu prea-l ajuta.

  Acest bozgor din familie de securisti macelaru din brasov era in FSN.

  Tu il lauzi pe Ion Iliescu etc. Ai zis ca n-ai votat Alianta !

  Tu defapt esti anti-basescu. Dar nu uita ca d-aia te-au scos de la ZIUA.
  Tu te lupti cu toata lumea si ii lauzi pe toti, nu ai o directie clara, nu esti stabila.

  Imi pare rau dar chiar ca la ZIUA scriam bine de tine si te admiram dar cand iti vad stilul tau de pe blog mi se face rau . ESTI AGRESIVA impulsiva , si rea de tot. Aici ti-am cunoscut caracterul. Eu unde scriu respect fetele sau femeile, pe tine nu te pot respecta ca te comporti ca un barbat salbatic ca o fiara. Nu ma intereseaza de tine ca om dar totusi nu pot sa trec cu vederea cand vad cine defapt este Roxana Iordache.

  Adevarat asa este am dorit sa ai blogul cel mai tare dar nu se poate.

  Tu ai zis ca aimila vierme- dar eu am mila si de tigance.

 35. tasurinchi Says:

  roxana, cred ca ar fi bine sa stergi toate comentariile de pe topicul asta

 36. roxanaiordache Says:

  @Vali. Ce rost are? Sunt fiică de medic şi am o toleranţă aproape infinită faţă de oamenii bolnavi.

 37. tasurinchi Says:

  pentru senior

 38. Ovidiu Says:

  Roxana, imi pare tare rau de tine sa te vad in ce fel de hal ai ajuns mare nenorocire, nu regret si nu-mi cer scuze, iti place de Becali, iti place de Iliescu iti place de Nastase, dar pe Basescu il urasti aici se vede clar paradoxul din tine. Putina stabilitate omeneasca nu ti-ar strica.

  Nu ai o linie o idee o directie. poti sa scrii ce vrei despre mine pot se te cumpar pe tine impreua cu toata averea pe care o ai mai scot si eu din micul buzunar, problema ta principala este mentalitatea si stabilitatea sufleteasca si duci lipsa de bani esti o femeie saraca din toate punctele de vedere. La varsta ta trebuiai sa fii bunica iar tu nici macar nu esti casatorita la varsta de 41 de ani, intre noi care ar fi acel barbat care sa te vrea nu exista nu ai farmec nu ai nimic femenin in tine.

 39. Ovidiu Says:

  Roxana, te avertizez chiar te amenint, daca inca odata scrii ca sunt bolnav vierme etc, va fi vai de capul tau iti promit. Tu nu ma cunosti eu da. LuI mama ta daca ai, poti s-o faci de bolnava sau pe tatal tau, daca nu te opresti te asteapta niste surprize.

  ATENTIE !

 40. Romulus Cristea Says:

  Roxana, cred ca lucrurile scapa de sub control. S-ar putea sa fie vorba de balamuc, intelegi la ce ma refer?

 41. Marius Mina Says:

  OVIDELE LASA COCAINA CA TE-A DISTRUS DEFINITIV .INCEARCA STRICNINA , E UN CALMANT INDICAT CELOR CU PROFILUL TAU.SAU OCUPA-TE IN CONTINUARE DE „PLAYGIRLS” , ELE TE SCOT DIN NECAZ.
  I-ATI O REVISTA SI MERGI LA PLAJA PE ACOPERISUL BLOCULUI .
  DE-ACOLO DE SUS POTI STRIGA LIBER CAT TE TIN PLAMANII:
  „SOARELE SI ONANISMUL INTARESTE ORGA-NISMUL”

 42. Ovidiu Says:

  “18.01.2008

  Posted by Hector Brutacu at 1/18/2008 12:53:00 PM
  blogspot patriahotilor

  Roxana Iordache de la ZIUA este o incompetenta , o inconstienta, o inculta si o prostanaca fara constiinta !!!
  Sunt plin de nervi si cred ca daca as sta fata in fata cu duduitza ,muncitoare la ziarul Ziua , as strange tot ceea ce se gaseste pe caile mele nazale si i-as trage o mare flegma de nuanta verde-scarbos, plina cu mucilagii ,direct intre ochii aia de vita incaltata …

  Astazi am citit un articol FOARTE subiectiv , in ziarul Ziua . Un articol scris de o dobitoaca care se trezeste vorbind in necunostinta de cauza(care pun pariu ca habar nu are unde se afla Irakul pe harta) si care incearca sa bagatelizeze baile de sange si genocidele comise(sau finantate) de catre americani ,invocand ca scuza dreptul acestora la “profituri economice”(prin orice mijloace) ,dreptul acestora la a fi interesati de resurse naturale, angajarea de contracte banoase in Orientul Mijlociu… Curva de la ZIUA face apologia Imperiului American .
  Pai bine fah iletrista idioata cum poti sa scrii un asemenea articol ???? Ti se pare normal ca pentru ” profituri economice ” , “resurse naturale”, “interesul Americii de a angaja contracte banoase” , etc . ,americanii sa creeze genocide, sa macelareasca milioane de civili nevinovati , sute de mii de copii ,care nu au alta vina decat ca s-au nascut intr-o tara ravnita de catre niste ucigasi?
  Inainte de a felationa falusurile americane ia de priveste pozele de mai jos si spune-mi … acestia iti par a fi “teroristi”?Nu cumva ei or fi fabricat armele alea de distrugere in masa pe care nici acum nu le-au gasit americanii in Iraq si care au stat la baza motivelor invadarii Irakului???

  TI SE PARE NORMAL, IDIOATO ,CA EI SA FIE VICTIMELE “intereselor economice americane”? Chiar ti se pare ca se merita ? Chiar crezi ca USA are dreptul de a decide soarta a milioane de nevinovati? Daca “DA” ,inseamna ca esti o imbecila ,care gandeste in stereotipuri si care este subnutrita intelectual si sufleteste. Esti o inculta, o proasta , o iletrista,o incompetenta, o ignoranta …. CURVA PROASTA ! Cred ca te-ai nascut pe cur … Mai bine te avorta mamica ta, in loc sa dea nastere unei bestii ca tine, cu o gandire atat de sangeroasa incat sa poata aproba moartea unor copii prin prisma unor interese economice si politice.
  Era o vorba plina de ‘ intelepciune ‘ : PROASTA P… A MAI FOST LA CURU` MA-TII !!!

  Daca ar fi fost copiii tai,familia ta… in locul acestor copii palestinieni, afghani, sau irakieni…?!?!

  EI SUNT “TERORISTII” UCISI DE CATRE PRESA PRO-AMERICANA SI DE CATRE JURNALISTII GEN Roxana Iordache(Da… voi i-ati ucis, prin propaganda voastra pro-americana).
  EI AU TREBUIT SA DEVINA VICTIME PENTRU CA americanii SA ISI EXERCITE DREPTURILE PE CARE LE ENUNTA IMBECILA de la ZIUA :”
  ————————————————–
  Are dreptate baiatul.

  Impotentul homosexual cel batran din SUA numit Marius Mina ii linge jos lui roxana

  “18.01.2008

  Posted by Hector Brutacu at 1/18/2008 12:53:00 PM
  blogspot patriahotilor

  Post Scriptum :

  Aceste fotografii sunt unele dintre cele mai “soft” si doar cateva…

  Later Edit :
  Curva proasta,de la ZIUA, isi da cu parerea si in cazul Palestina- israel , ridicandu-l pe Bush (datorita vizitei sale recente in zona) la rangul de “erou” al istoriei moderne… Bleaaaahhhh. …Si sustine ca lumea ar trebui sa ii fie recunoscatoare acestui criminal odios.
  Care PACE? Care israel?
  Probabil `mneai nu urmareste stirile externe si nu este la curent cu ceea ce se intampla acum in Gaza … si cu faptul ca Olmert a declarat OFICIAL ca “Israel is at war now”… si ca acolo in aceste momente are loc un masacru ,iar armata israeliana ataca aerian si terestru tot ceea ce misca in zona (inclusiv copii,femei,batrani)….si ca au incetat orice discutii oficiale ce ar fi putut canaliza acea situatie pe drumul pacii ….(Nush de ce, dar am impresia ca adevaratul scop al vizitei lui Bush acolo nu a fost PACEA. )

  “Demoizela” de la ZIUA,ori viseaza la vreun israelian bogat, pe care spera sa il agate impresionandu-l cu astfel de articole( a vazut ea ca tine smecheria asta la damele din media romaneasca) , ori probabil spera sa dea pe spate vreun soldat american (proaspat aterizat la Kogalniceanu) cu o astfel de atitudine felationista pro-americana… Si intr-un caz si in altul … tot O CURVA PROASTA va ramane !

  YOU NEED A MAN ,FAH !””
  ————————————————–

  mai sunt o multime de publicat dar n-am chef sa le postez acum, cu alta ocazie voi publica si indentitatea lui Roxana Iordache.

  Limbistul impotent din SUA Marius Mina ii linge jos lui madamme roxi

 43. Oparescu Sorinel Says:

  Oprescu rulz !!!!!!
  Trimis de Krokodilul Chic… Joi, 22/05/2008 – 00:27 Politică
  Există oameni- ca dl.Danka- care au rămas cu mentalitatea comunistă- chiar dacă au alt loc de scuipat- de a acuza copiii pentru păcatele părinţilor. Există oameni jalnici- precum dl.Danka- care dacă nu-ţi găsesc nici o greşeală profesională descoperă că bunicul tău trăgea după vrăbii cu puşca.
  Şi Oprescu rulz. Outsiderul de acum câţiva ani va câştiga primăria Bucureştiului dacă PD-L-ul nu-şi pune în funcţiune maşina de fraude. Doctorul Oprescu- care a făcut bine câteva mii de pacienţi- pe când dl.Blaga n-a făcut bine decât averii sale proprii- furată de la stat pentru că dl.Blaga n-a avut niciodată măcar o afacere- el a fost băieţelul cu mânecuţe gri care a profitat de haosul din 1990 să fure de la stat- dl.Blaga va fi zdrobit sub roţile acestui car triumfal.
  Oprescu rulz. Citiţi şi plângeţi, omuleţi mici, PD-L-işti trişti. Oprescu rulz.

  » adauga comentariu | urmatorul subiect de forum | 212 accesari

  E notoriu faptul ca…
  nou
  Trimis de Karl Joi, 22/05/2008 – 19:07
  Oprescu a pus umarul la eliminarea cat mai rapida a liderului opozitiei democratice de atunci, Corneliu Coposu.O scula securistica si el ca si Basescu , Blaga si ceilalti frati de sange fesenisto-securist.

  » editeaza | raspuns
  OPArescu RULZ
  Trimis de NICHOLAS Joi, 22/05/2008 – 18:42
  Din cate stiu , l-a ajutat pe Corneliu Coposu sa scape mai repede de sferinta.Doar el l-a ingrijit in ultima perioada a vietii sale .Cand Oprescu era director la Universitar..baiat bun Sorinache, ne scapa de belele si suferinte.Cu el sa votati …!
  Nu va castiga Oprescu si nici pesedeaua….nici Bleaga din pacate pentru sustinatorii lui.O sa vedem….circ si surprize mari

  » raspuns
  to castelan
  Trimis de ilas Joi, 22/05/2008 – 16:14
  Oprescu = un ciocoi al vremurilor moderne; trăit bine pe timpul împuşcatului; legături frăţesti cu copiii demnitarilor de tristă amintire : Mizil, Valentin, …etc; smecheraş care a gestionat fondurile de la sănătate pe capitală.

  Ps . Nu cred că eşti naiv să crezi că,… Oprescu a făcut din rahat bici!, au fost bănuţi mulţi pe strada lui şi de aici sigur , actul de sănătate a fost la el acasă, dar numai pentru cei cu sânge de ,,burghez”.

  » raspuns
  Kroco trubadur cu solzi :Ceteste :”Exclusiv – Coruptul Oprescu!”
  Trimis de GERULA Joi, 22/05/2008 – 15:46
  * Exclusiv – Coruptul Oprescu!

  „Performanţele“ profesionale ale doctorului Sorin Oprescu, despre care cotidianul „Interesul Public“ a relatat în ediţiile trecute, sunt confirmate de documente oficiale şi au fost sancţionate într-un raport al Direcţiei de Audit şi Control a Ministerului Sănătăţii, întocmit la începutul anului 2006, pe vremea când Oprescu deţinea funcţia de director general al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

  Oprescu n-a gestionat cum trebuie nici măcar banii primiţi din sponsorizări

  Potrivit unui raport întocmit de inspectorii Minsterului Sănă- tăţii, oamenii din subordinea doctorului Oprescu au încheiat două contracte de comodat, pe care nu le-au dus niciodată la capăt. Astfel, conform raportului, Spitalul Universitar a primit din partea a două societăţi comerciale, cu titlul gratuit, şase autoturisme de teren (câte trei de la fiecare societate). Potrivit contractelor de comodat, la expirarea acestor documente, spitalul se obliga să restituie maşinile proprietarilor de drept. Numai că, deşi autoturismele au intrat în posesia spitalului gratuit, acestea n-au fost folosite niciodată. Asta pentru că, susţin inspectorii Ministerului Sănă- tăţii, conducerea spitalului a refuzat să asigure alimentarea cu carburant a maşinilor şi asigurarea personalului necesar. În acest context, inspectorii au propus ca respectivele contracte de comodat să fie reziliate, iar maşinile să fie returnate proprietarilor de drept, înainte ca asupra lor să intervină uzura fizică şi morală. Raportul Direcţiei de Audit şi Control a Ministerului Sănătăţii relevă faptul că echipa managerială condusă de Sorin Oprescu a avut deficienţe în gestionarea corectă şi legală a fondurilor primite prin contracte de sponsorizare. Astfel, conform inspectorilor, în cursul anului 2005 Spitalul Universitar a primit sponsorizări în valoare totală de peste 211 miliarde de lei vechi. Din această sumă, aproape 60 de miliarde au fost alocate participării personalului medical la diferite congrese, iar pentru asistenţa medicală a victimelor inundaţiilor au fost atribuite 87 miliarde de lei, în timp de pentru cheltuielile administrativ-gospodă reşti ale spitalului – 65 de miliarde. După ce inspectorii au luat la puricat contractele de sponsorizare existente, a rezultat că din totalul banilor alocaţi pentru cheltuielile administrativ-gospodăreşti ale spitalului şi asistenţa medicală a victimelor inundaţiilor, în valoare totală de 153 miliarde de lei vechi, s-au cheltuit doar 53 de miliarde, pentru medicamente şi asistenţa medicală a sinistra- ţilor, rămânând în conturile unităţii medicale suma de 100 miliarde de lei.

  Neregulile, la ordinea zilei în spitalul condus de Oprescu

  În raportul Direcţiei de Audit şi Control se arată că subalternii lui Oprescu plăteau din bugetul spitalului anumite facturi ale unităţii spitaliceşti, însă de foarte multe ori nu înregistrau facturile în evidenţele contabile. Mai mult decât atât, inspectorii Ministerului Sănătăţii susţin că Sorin Oprescu „tăia şi spânzura“ în spital. Acesta a încălcat flagrant legislaţia, menţinând în funcţie medici care depăşiseră vârsta de pensionare. În două dintre cauze, doctorii chiar au făcut cerere de pensionare la termen, însă şeful suprem – Sorin Oprescu – le-a respins solicitările, care nu au mai apucat să ajungă la Direcţia de Resurse Umane. Această indolenţă a actualului candidat independent la Primăria Capitalei a făcut ca subalternii săi să-şi permită chiar să lipsească de la serviciu. În acest sens, inspectorii au descoperit în condicile de prezenţă semnături falsificate.

  Contractele de antepriză au păgubit spitalul cu peste 377 miliarde de lei

  Cele mai păguboase contracte încheiate sub „domnia“ lui Sorin Oprescu la Spitalul Universitar au fost contractele de antepriză. În acest caz, inspectorii Ministerului Sănătăţii au descoperit cele mai mari ilegalităţi. Astfel, pe vremea lui Oprescu la conducerea Spitalului Universitar, a fost încheiat un contract de antepriză – care presupunea lucrări de amenajare, consolidare şi reparaţii curente, prelungit ulterior cu nu mai puţin de 17 acte adiţionale. Aceste acte adiţionale (n.r. – mare parte dintre ele nici nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor, iar altele nu erau înregistrate în evidenţa contabilă a spitalului) măreau de fiecare dată şi sumele alocate executării lucrărilor, dar şi termenul de finalizare al acestora. Inspectorii arată că respectivul contract de antepriză a fost parafat în anul 2004 şi, culmea, lucrările nu erau finalizate nici la momentul controlului, adică începutul anului 2006. Actele adiţionale la acest contract de antepriză, încheiate pe bandă rulantă, au avut un efect economic colosal. Conform raportului, la data semnării documentului, valoarea acestuia era de trei miliarde şi jumătate de lei vechi. Ciudat sau nu, pe data de 31 decembrie 2004, valoarea contractului a ajuns la suma de 377 de miliarde de lei vechi, adică aceasta a crescut în 10 ani de 100 de ori. Mai mult, inspectorii spun că echipa managerială condusă de Sorin Oprescu a încălcat şi dispoziţiile Ordonanţei Guvernului 60/2001, privind achiziţiile publice, conform căreia, pentru orice lucrare ce urmează a fi executată trebuie organizată procedura de achiziţie publică, prin licitaţie naţională.

  Contracte de închiriere păguboase pentru spital

  Nu doar contractele de asociere în participaţiune au adus prejudicii Spitalului Universitar în timpul mandatului de director al lui Oprescu. Inspectorii au constatat că activitatea economică a unităţii spitaliceşti a fost extrem de scăzută, şi asta pentru că oamenii din subordinea lui Sorin Oprescu au încheiat pe genunchi, evident cu girul acestuia, mai multe contracte de închiriere a unor spaţii unde au funcţionat diverse farmacii contra unor chirii modice. Inspectorii Ministerului Sănătaţii au reliefat faptul că în respectivele contracte se stipula o chirie de 200 de lei pentru un spaţiu de cinci metri pătraţi, şi anume tarifele practicate în cazul entităţilor economice care desfăşoară activităţi cu profil sanitar. În acest context, inspectorii au susţinut că stabilirea acestor chirii modice pentru firmele contractante nu au bază legală şi au recomandat ca pentru eficientizarea activităţii economice a spitalului să se rezilieze toate contractele de închiriere şi să se treacă la contracte de asociere în participaţiune cu împărţirea cotei de profit 50% – 50%.

  „Considerăm că ne aflăm în faţa unui dezinteres total“

  „…ilegalităţile care au marcat mandatul de director al doctorului Sorin Oprescu…“
  Încă de la începutul expunerii de motive ce au stat la baza verificărilor efectuate în perioada 09.01.2006 – 12.01.2006 la Spitalul Universitar Bucureşti, inspectorii Ministerului Sănătăţii punctează ilegalităţile care au marcat mandatul de director al doctorului Sorin Oprescu. În acest context, inspectorii arată că prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune cu anumite societăţi, cu stabilirea de cotă parte pentru spital în cuantum foarte mic, s-a creat un prejudiciu însemnat unităţii spitaliceşti. Angajaţii Ministerului Sănătăţii însărcinaţi cu activitatea de control la Spitalul Universitar Bucureşti au dat exemplu un contract de asociere în participaţiune încheiat cu societatea Mecury Group SRL, care avea aobligaţia să amenajeze în incinta spitalului trei rezerve cu grad sporit de confort – rezerve VIP. Cota parte stabilită prin contractul menţionat era de 85% pentru societate şi 15% pentru spital. Deşi societatea se obliga să plătească şi utilităţile celor trei rezerve, spitalul a continuat să suporte cheltuielile, fără a-şi recupera partea cuvenită prin contract. Mai mult decât atât, din acelaşi raport rezultă că societatea Mercury Group SRL percepea un tarif de 100 de euro pentru o zi de internare plus TVA. Astfel, înmulţind numărul de zile (n.r. – aproape 9 luni) cu tariful pe zi, reiese suma de 489.604.230 de lei vechi, din care spitalului iar fi revenit 15% din profit, adică 73.440.635 de lei. Cu toate acestea, conducerea spitalului n-a răspuns nenumă ratelor încercări ale reprezentanţilor firmei de a pune la dispoziţie contul IBAN unde trebuia depusă cota parte a spitalului. „Considerăm că ne aflăm în faţa unui dezinteres total manifestat de către conducerea spitalului în recuperarea sumelor ce reveneau unităţii sanitare cu titlul de cotă parte“, susţin inspectorii Ministerului Sănătăţii.

 44. Oparescu Sorinel Says:

  Oprescu rulz !!!!!!
  Trimis de Krokodilul Chic… Joi, 22/05/2008 – 00:27 Politică

  Există oameni- care au rămas cu mentalitatea comunistă- chiar dacă au alt loc de scuipat- de a acuza copiii pentru păcatele părinţilor. Există oameni jalnici- precum dl.Danka- care dacă nu-ţi găsesc nici o greşeală profesională descoperă că bunicul tău trăgea după vrăbii cu puşca.
  Şi Oprescu rulz. Outsiderul de acum câţiva ani va câştiga primăria Bucureştiului dacă PD-L-ul nu-şi pune în funcţiune maşina de fraude. Doctorul Oprescu- care a făcut bine câteva mii de pacienţi- pe când dl.Blaga n-a făcut bine decât averii sale proprii- furată de la stat pentru că dl.Blaga n-a avut niciodată măcar o afacere- el a fost băieţelul cu mânecuţe gri care a profitat de haosul din 1990 să fure de la stat- dl.Blaga va fi zdrobit sub roţile acestui car triumfal.
  Oprescu rulz. Citiţi şi plângeţi, omuleţi mici, PD-L-işti trişti. Oprescu rulz.

  » adauga comentariu | urmatorul subiect de forum | 212 accesari

  E notoriu faptul ca…
  nou
  Trimis de Karl Joi, 22/05/2008 – 19:07
  Oprescu a pus umarul la eliminarea cat mai rapida a liderului opozitiei democratice de atunci, Corneliu Coposu.O scula securistica si el ca si Basescu , Blaga si ceilalti frati de sange fesenisto-securist.

  » editeaza | raspuns
  OPArescu RULZ
  Trimis de NICHOLAS Joi, 22/05/2008 – 18:42
  Din cate stiu , l-a ajutat pe Corneliu Coposu sa scape mai repede de sferinta.Doar el l-a ingrijit in ultima perioada a vietii sale .Cand Oprescu era director la Universitar..baiat bun Sorinache, ne scapa de belele si suferinte.Cu el sa votati …!
  Nu va castiga Oprescu si nici pesedeaua….nici Bleaga din pacate pentru sustinatorii lui.O sa vedem….circ si surprize mari

  » raspuns
  to castelan
  Trimis de ilas Joi, 22/05/2008 – 16:14
  Oprescu = un ciocoi al vremurilor moderne; trăit bine pe timpul împuşcatului; legături frăţesti cu copiii demnitarilor de tristă amintire : Mizil, Valentin, …etc; smecheraş care a gestionat fondurile de la sănătate pe capitală.

  Ps . Nu cred că eşti naiv să crezi că,… Oprescu a făcut din rahat bici!, au fost bănuţi mulţi pe strada lui şi de aici sigur , actul de sănătate a fost la el acasă, dar numai pentru cei cu sânge de ,,burghez”.

  » raspuns
  Kroco trubadur cu solzi :Ceteste :”Exclusiv – Coruptul Oprescu!”
  Trimis de GERULA Joi, 22/05/2008 – 15:46
  * Exclusiv – Coruptul Oprescu!

  „Performanţele“ profesionale ale doctorului Sorin Oprescu, despre care cotidianul „Interesul Public“ a relatat în ediţiile trecute, sunt confirmate de documente oficiale şi au fost sancţionate într-un raport al Direcţiei de Audit şi Control a Ministerului Sănătăţii, întocmit la începutul anului 2006, pe vremea când Oprescu deţinea funcţia de director general al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

  Oprescu n-a gestionat cum trebuie nici măcar banii primiţi din sponsorizări

  Potrivit unui raport întocmit de inspectorii Minsterului Sănă- tăţii, oamenii din subordinea doctorului Oprescu au încheiat două contracte de comodat, pe care nu le-au dus niciodată la capăt. Astfel, conform raportului, Spitalul Universitar a primit din partea a două societăţi comerciale, cu titlul gratuit, şase autoturisme de teren (câte trei de la fiecare societate). Potrivit contractelor de comodat, la expirarea acestor documente, spitalul se obliga să restituie maşinile proprietarilor de drept. Numai că, deşi autoturismele au intrat în posesia spitalului gratuit, acestea n-au fost folosite niciodată. Asta pentru că, susţin inspectorii Ministerului Sănă- tăţii, conducerea spitalului a refuzat să asigure alimentarea cu carburant a maşinilor şi asigurarea personalului necesar. În acest context, inspectorii au propus ca respectivele contracte de comodat să fie reziliate, iar maşinile să fie returnate proprietarilor de drept, înainte ca asupra lor să intervină uzura fizică şi morală. Raportul Direcţiei de Audit şi Control a Ministerului Sănătăţii relevă faptul că echipa managerială condusă de Sorin Oprescu a avut deficienţe în gestionarea corectă şi legală a fondurilor primite prin contracte de sponsorizare. Astfel, conform inspectorilor, în cursul anului 2005 Spitalul Universitar a primit sponsorizări în valoare totală de peste 211 miliarde de lei vechi. Din această sumă, aproape 60 de miliarde au fost alocate participării personalului medical la diferite congrese, iar pentru asistenţa medicală a victimelor inundaţiilor au fost atribuite 87 miliarde de lei, în timp de pentru cheltuielile administrativ-gospodă reşti ale spitalului – 65 de miliarde. După ce inspectorii au luat la puricat contractele de sponsorizare existente, a rezultat că din totalul banilor alocaţi pentru cheltuielile administrativ-gospodăreşti ale spitalului şi asistenţa medicală a victimelor inundaţiilor, în valoare totală de 153 miliarde de lei vechi, s-au cheltuit doar 53 de miliarde, pentru medicamente şi asistenţa medicală a sinistra- ţilor, rămânând în conturile unităţii medicale suma de 100 miliarde de lei.

  Neregulile, la ordinea zilei în spitalul condus de Oprescu

  În raportul Direcţiei de Audit şi Control se arată că subalternii lui Oprescu plăteau din bugetul spitalului anumite facturi ale unităţii spitaliceşti, însă de foarte multe ori nu înregistrau facturile în evidenţele contabile. Mai mult decât atât, inspectorii Ministerului Sănătăţii susţin că Sorin Oprescu „tăia şi spânzura“ în spital. Acesta a încălcat flagrant legislaţia, menţinând în funcţie medici care depăşiseră vârsta de pensionare. În două dintre cauze, doctorii chiar au făcut cerere de pensionare la termen, însă şeful suprem – Sorin Oprescu – le-a respins solicitările, care nu au mai apucat să ajungă la Direcţia de Resurse Umane. Această indolenţă a actualului candidat independent la Primăria Capitalei a făcut ca subalternii săi să-şi permită chiar să lipsească de la serviciu. În acest sens, inspectorii au descoperit în condicile de prezenţă semnături falsificate.

  Contractele de antepriză au păgubit spitalul cu peste 377 miliarde de lei

  Cele mai păguboase contracte încheiate sub „domnia“ lui Sorin Oprescu la Spitalul Universitar au fost contractele de antepriză. În acest caz, inspectorii Ministerului Sănătăţii au descoperit cele mai mari ilegalităţi. Astfel, pe vremea lui Oprescu la conducerea Spitalului Universitar, a fost încheiat un contract de antepriză – care presupunea lucrări de amenajare, consolidare şi reparaţii curente, prelungit ulterior cu nu mai puţin de 17 acte adiţionale. Aceste acte adiţionale (n.r. – mare parte dintre ele nici nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor, iar altele nu erau înregistrate în evidenţa contabilă a spitalului) măreau de fiecare dată şi sumele alocate executării lucrărilor, dar şi termenul de finalizare al acestora. Inspectorii arată că respectivul contract de antepriză a fost parafat în anul 2004 şi, culmea, lucrările nu erau finalizate nici la momentul controlului, adică începutul anului 2006. Actele adiţionale la acest contract de antepriză, încheiate pe bandă rulantă, au avut un efect economic colosal. Conform raportului, la data semnării documentului, valoarea acestuia era de trei miliarde şi jumătate de lei vechi. Ciudat sau nu, pe data de 31 decembrie 2004, valoarea contractului a ajuns la suma de 377 de miliarde de lei vechi, adică aceasta a crescut în 10 ani de 100 de ori. Mai mult, inspectorii spun că echipa managerială condusă de Sorin Oprescu a încălcat şi dispoziţiile Ordonanţei Guvernului 60/2001, privind achiziţiile publice, conform căreia, pentru orice lucrare ce urmează a fi executată trebuie organizată procedura de achiziţie publică, prin licitaţie naţională.

  Contracte de închiriere păguboase pentru spital

  Nu doar contractele de asociere în participaţiune au adus prejudicii Spitalului Universitar în timpul mandatului de director al lui Oprescu. Inspectorii au constatat că activitatea economică a unităţii spitaliceşti a fost extrem de scăzută, şi asta pentru că oamenii din subordinea lui Sorin Oprescu au încheiat pe genunchi, evident cu girul acestuia, mai multe contracte de închiriere a unor spaţii unde au funcţionat diverse farmacii contra unor chirii modice. Inspectorii Ministerului Sănătaţii au reliefat faptul că în respectivele contracte se stipula o chirie de 200 de lei pentru un spaţiu de cinci metri pătraţi, şi anume tarifele practicate în cazul entităţilor economice care desfăşoară activităţi cu profil sanitar. În acest context, inspectorii au susţinut că stabilirea acestor chirii modice pentru firmele contractante nu au bază legală şi au recomandat ca pentru eficientizarea activităţii economice a spitalului să se rezilieze toate contractele de închiriere şi să se treacă la contracte de asociere în participaţiune cu împărţirea cotei de profit 50% – 50%.

  „Considerăm că ne aflăm în faţa unui dezinteres total“

  „…ilegalităţile care au marcat mandatul de director al doctorului Sorin Oprescu…“
  Încă de la începutul expunerii de motive ce au stat la baza verificărilor efectuate în perioada 09.01.2006 – 12.01.2006 la Spitalul Universitar Bucureşti, inspectorii Ministerului Sănătăţii punctează ilegalităţile care au marcat mandatul de director al doctorului Sorin Oprescu. În acest context, inspectorii arată că prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune cu anumite societăţi, cu stabilirea de cotă parte pentru spital în cuantum foarte mic, s-a creat un prejudiciu însemnat unităţii spitaliceşti. Angajaţii Ministerului Sănătăţii însărcinaţi cu activitatea de control la Spitalul Universitar Bucureşti au dat exemplu un contract de asociere în participaţiune încheiat cu societatea Mecury Group SRL, care avea aobligaţia să amenajeze în incinta spitalului trei rezerve cu grad sporit de confort – rezerve VIP. Cota parte stabilită prin contractul menţionat era de 85% pentru societate şi 15% pentru spital. Deşi societatea se obliga să plătească şi utilităţile celor trei rezerve, spitalul a continuat să suporte cheltuielile, fără a-şi recupera partea cuvenită prin contract. Mai mult decât atât, din acelaşi raport rezultă că societatea Mercury Group SRL percepea un tarif de 100 de euro pentru o zi de internare plus TVA. Astfel, înmulţind numărul de zile (n.r. – aproape 9 luni) cu tariful pe zi, reiese suma de 489.604.230 de lei vechi, din care spitalului iar fi revenit 15% din profit, adică 73.440.635 de lei. Cu toate acestea, conducerea spitalului n-a răspuns nenumă ratelor încercări ale reprezentanţilor firmei de a pune la dispoziţie contul IBAN unde trebuia depusă cota parte a spitalului. „Considerăm că ne aflăm în faţa unui dezinteres total manifestat de către conducerea spitalului în recuperarea sumelor ce reveneau unităţii sanitare cu titlul de cotă parte“, susţin inspectorii Ministerului Sănătăţii.

 45. cotrofelnita Says:

  …Of si-un cartof, condilialiantzele mele Roxana…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: