TRAIAN OPRESCU, UN DERBEDEU MAI STILAT

Foto Gardianul

Eu refuz categoric o clonă a lui Băsescu

 

Doctorul, fie ca a fost, fie că nu a fost lucrat, nu a procedat corect  cu strângerea de semnături. El singur a recunoscut în faţa presei că din 100 000 de semnaturi, nu a depus decat 41 000, pentru că la verificare, 20 000 au fost găsite în neregulă! Iar dacă i-a fost acceptat recursul la Curtea de Apel, a fost nu ca o contestare a deciziei Tribunalului, ci pentru că, aşa cum a precizat şi avocatul Iorgovan jr., au introdus un element nou, privind numărul de semnături necesare, care conform artimeticii Institutului Naţional de Statistică, era mai mic decat cel solicitat cadidatului Oprescu de BEM.

 

Ziarul Cotidianul a semnalat în ediţia de azi faptul că pe liste figurează CNP-uri ale unor oameni care n-au semnat! Au recunoscut şi s-au mirat cum de numele lor sunt trecute pe liste. In ce o priveste pe Doina Mocanu, contestatara candidaturii lui Sorin Oprescu, eu nu cred ca e bine şi frumos să o jignim, aşa cum a făcut însuşi Sorin Oprescu. Este dreptul ei cetăţenesc să conteste un candidat, iar dacă şi l-a exercitat, nu trebuie blamată. În nici un caz atacată la persoană. Ăsta-i chiar stilul neavenit pe care îl practică preşedintele Băsescu şi pe care Sorin Oprescu îl imită din ce in ce mai gros: foloseşte un limbaj suburban, jignitor. Oare asta e tot ce vrem, un Basescu mai arătos şi ceva mai elevat? Doar atâta putem ca alegători?

 

Cred că ne trebuie cu totul altceva, diferit, chiar diametral opus. De fapt, dincolo de componenta emoţională a telenovelei de victimizare, se vede că Sorin Oprescu e doar o imagine. La fel, Cristian Diaconescu. La fel şi Vasile Blaga. Singurul candidat REAL dintre cei care contează e Ludovic Orban. E natural în toate ipostazele. Şi ştie administraţie publică. El chiar se pricepe, spre deosebire de ceilalţi, care sunt doar mituri mediatice. Pentru Orban mă deranjez la alegeri. Şi îl votez şi pe Chiliman. Şi PNL la consilii. Este opţiunea mea si dreptul meu de a o afirma. Poate fi şi o invitaţie la polemică. Dar numai cordială, este rugamintea şi regula mea pe acest blog. Nu am cenzură, mizez pe bunul simţ.

 

P.S. Jenant, Sorine, ce-ai spus despre Cornel Nistorescu, anume, că a făcut un comentariu “jegos”. Îmi pare rău pentru tine, te-ai schimbat foarte mult din anii 90 încoace. Sau poate m-ai păcălit că erai altceva. În orice caz, prin tot ce faci, parcă vrei să te dai în spectacol ca loser cu fanfară. Înainte erai discret.

12 răspunsuri to “TRAIAN OPRESCU, UN DERBEDEU MAI STILAT”

 1. Esmeralda Says:

  Cu ultimele doua alineate sunt de acord. Dar la primele gresiti. PSD joaca la cacialma. A furat startul, beneficiaza de vizibilitatea de-a moaca si va castiga majoritatea. Pierd PDL si Blaga. N-au ce cata in Buc. decat bani!

 2. moshcalifar Says:

  E dreptul tau sa crezi in cine vrei, inclusiv in „societatea civila” de la Cotidianul, inclusiv in „pensionara” care-si petrece Pastele cheltuindu-si pensia in tribunale la indemnul aceleiasi „societati civile”. E ok, e optiunea ta.
  Intreb de ce ar trebui sa inghit consideratiile unui tip ca Nistorescu ? Care e tinuta lui MORALA ? Conteaza sau nu moralitatea dlui Nistorescu pe care cred ca o cunosti destul de bine.
  Cat despre expresia „loser cu fanfara” as intreba doar atat : fanfara o conduce dl Orban cu mandolina, da ? 🙂

 3. Sorin Camner Says:

  Christos a inviat!

  Hai sa ma bag in vorba.

  Cred ca-i mai bine asa. Motivul? Daca nu-l lasau sa candideze ar mai fi aparut un martir ce s-ar fi dat furat de „sistemul ticalosit” si, cine stie, de nu ne trezeam, pe bune, cu inca un Basescu mic si care sa castige popularitate doar pe vorbe. Asa o sa piarda ca de fiecare data pana acum, iar voturile vor fi luate de la PSD si de la PD-L. Avantajul o sa fie de partea stim noi cui.

  Sper sa am dreptate!

 4. Dan Călin Says:

  sunt foarte curios care sunt argumentele pentru care nu îl suporţi pe băsescu. am văzut că pentru tine este un exemplu negativ. pe ce te bazezi?

 5. Roxana Iordache Says:

  Bun venit celor nou veniţi!

  @ Esmeralda. Am zis şi eu că PSD joacă la cacealma, în postări anterioare. Şi voi relua. Dar joacă la cacealma şi împotriva lui însuşi, jocul e cu două tăişuri.

  @ moshcalifar. Nu prea m-aţi citit, mosh-ule, nici prin Roxania, nici prin publicaţii …
  Referitor la moralitatea domnului Nistorescu, nu ştiu la ce vă referiţi. Dar chiar presupunând strict teoretic că analistul n-ar fi conform cu morala proletară, asta nu i-ar diminua logica argumentaţiei. În orice caz, Cornel Nistorescu n-a mâncat necomestibil, ca alţii, după 1990. Şi s-a manifestat în conformitate cu propriile convingeri. A şi fost înlăturat de la Ev.Z., dar cel puţin asta i-a costat serios pe băieţii de la Ringier. Aşa se întâmplă la Românica, uneori, cei valoroşi şi nealiniaţi sunt plătiţi ca să tacă şi să nu scrie, nu ca să vorbească şi să scrie.

  În privinţa mandolinei, nu merge la fanfară:)

  @ Sorin, politic sunt de acord cu tine. Dar din perspectivă juridică şi morală, asfalt-tango, dansul justiţiei noastre la Capitală. În Vest, o singură semnătură dacă e frauduloasă, eşti out! Mi-a plăcut, însă, la tizul tău, că în declaraţia finală a avut o atitudine civilizată şi aproape că şi-a cerut scuze pentru ieşirile anterioare. Dacă o şi făcea, (re)câştiga respect.

  @ Dan Călin. Şi mie îmi place Moromete. Nu te superi dacă nu reiau acum ceea ce poţi găsi în publicistica mea din „România liberă” şi „Ziua”. Îţi dau un link .
  http://www.ziua.net/display.php?data=2007-10-31&id=228725&kword=Presedintele%2C+tupeu+la+greu

  Şi încă un editorial, la care ţin foarte mult.
  http://www.ziua.net/display.php?data=2007-10-18&id=228157

  Dacă, pe urmă, mai vrei, poţi să găseşti singur.

 6. roxanaiordache Says:

  Dan Călin, am şi eu o întrebare – şi derivatele ei – pentru tine. Dacă preşedintele ţării ar interpela-o pe prietena/iubita/soţia/sora/mama ta cu „păsărică” şi „vin direct la tine în birou s-o facem”, ţi-ar plăcea? L-ai mai susţine? Ai fi mândru de preşedintele ţării tale?

 7. Ovidiu Says:

  Tu vi si ne faci morala, iar pe titlu tau „jegos” il consideri nobil. articolul asta e parerea ta personala, fara rusine il insulti pe seful statului, vezi scrisoarea ta „deschisa”.

  Vad ca habar n-ai de ce scrii, cer scuze dar asa este. Eu nu-l sustin pe Lajos Ludovoc, poti sa uiti de el.

  Nu Sorin Oprescu este „jenant” ci cine a scris acest articol

  Ti-am adus argumente dar domnia sa nu are incredere in justitie, Curtea de Apel a decis doamna, nu BEM-ul tau alcatuit din oameni politici, vezi ca ti-am lasat lista.

  Tu poti sa refuzi e dreptul tau dar sa scrii adecvat fara titluri jalnice .

  CUI I-E FRICA DE OPRESCU ?

 8. roxanaiordache Says:

  Ovidiu, e o vorbă: tel maitre, tel valet.

 9. Ovidiu Says:

  Roxana, ce ai vrut sa-mi zici – „Ca maistru, ca om”? sau „Like master, like man”

  Sau „Tel maitre, tel valet”

  Parca o imiti pe Elena Udrea

 10. Roxana Iordache Says:

  Ovidiu, nu ştiu dacă eşti tu sau clona ta, n-am timp de pierdut să-ţi verific ID-ul. În caz că nu ştiai (şi nu-i obligatoriu), este o expresie franţuzească. Aşa îmi spunea mama când eram mică şi făceam prostii, zicea că semăn cu tata.

 11. Ovidiu Says:

  Roxana, din calculatorul tau numai tu postezi ? sincer nu ma intereseaza, dar stiu ca pe blogul lui iliescu scriu mai multi pe numele lui, cum sa controlez ? ID este o prostie tot la fel ca si IP-ul ca aceste lucruri se pot manipula prin nisze mici modificari.

  Dar tu esti sfanta, nu jignesti, nu vorbesc despre mine asa in general ? cine a pus titlu „Sorin Oprescu derbedeu stilat”, in alte cuvinte Traian Basescu e un simplu derbedeu.

  Rovana daca n-ai stiut Doina Mocanu este din PSD ea a fost platita ca sa joace asa un rol murdar.

  Cer scuze dar lasa omul (Sorin Oprescu) in pace sa candideze ce rau ti-a facut ?

  Mai bine vezi aici ce zice Orban Ludovic despre Sorin Oprescu :

  „nu îngroaşă rândurile yesman-ilor şi culegătorilor de scame”

  „Întotdeauna a avut personalitate, şi-a exprimat opinia cu curaj şi din cauza aceasta şi-a creat şi mulţi adversar“

  „este foarte independent, slobod la gura, nu ingroasa turma, cand are ceva de spus spune”

 12. roxanaiordache Says:

  Da, numai eu postez. Şi în general, fac ce vreau. Numai ce vreau.

  Da, Oprescu e un derbedeu stilat, Băsescu e un simplu derbedeu. Doar că a ajuns preşedinte. Pe calea derbedeilor (Internet porcos, SMS-uri porcoase).

  Pe bietul Sorin îl las în pace, Doamne fereşte, cum să nu candideze el din cauza mea? Mai ales că tot PSD îl susţine. Cristi pică de fraier în afacere, s-a prins el la un moment dat, dar pe urmă l-au fezandat din nou.

  Ce zice Orban am postat eu de mult la Zicala zilei, dar tu ai avut treabă să-l înjuri că-i ungur. Pe de altă parte, văd că iei ce zice el cu titlu de adevăr absolut:)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: